TRAGEDIE în VACANŢA DE RUSALII. Un bărbat a murit înecat în Eforie. Salvatorii au încercat resuscitarea lui, însă fără succes

Chiar dacă vântul suflă cu putere, iar valurile ating și 2 metri, oamenii nu par a ține cont și se aventurează în apele mării. Un bărbat a murit după ce s-a aventurat în marea agitată. 

28 mai 2018, 10:45
TRAGEDIE în VACANŢA DE RUSALII. Un bărbat a murit înecat în Eforie. Salvatorii au încercat resuscitarea lui, însă fără succes

Un bărbat în vârstă în 43 de ani s-a înecat luni, în mare, în Eforie Nord, el fiind scos din apă inconştient, iar cadrele medicale au efectuat manevrele de resuscitare, fără succes însă. Acesta este al doilea caz de înec de pe litoral din acest an. În urmă cu două săptămâni, un militar şi-a pierdut viaţa în apele mării în zona unei plaje din municipiul Constanţa.

Luni, 28 mai, doi bărbați au ținut morțis să facă o baie la Eforie, în zona hotelului Europa, și au fost luați de curenți, scrie replicaonline.ro. Niște persoane aflate la fața locului au intervenit imediat și au reușit să-i aducă la mal. Din păcate, unul dintre ei a murit, chiar dacă s-a încercat resuscitarea lui. 

Pe litoral, în ultimele zile marea a fost agitată şi au fost valuri, iar din acest motiv mai multe persoane care s-au aventurat în apă au fost în pericol de înec în mai multe staţiuni.

Acesta este cel de-al doilea caz de înec de pe litoral din acest sezon. În urmă cu aproximativ două săptămâni un militar din Argeş a intrat în mare, în zona unei plaje din municipiul Constanţa, şi nu a mai putut ieşi la mal. El a fost scos din apă de o altă persoană, dar cadrele medicale nu au reuşit să-l readucă la viaţă.

Citeşte şi Marea Neagră face prima victimă. Un tânăr militar a murit înecat

Câteva zeci de mii de turişti au ajuns în minivacanţa de Rusalii, pe litoralul românesc, unde jumătate din locurile de cazare disponibile au fost ocupate. Pentru hotelierii de la malul mării, minivacanţa de Rusalii a însemnat primul eveniment major dintre minivacanţa de 1 Mai şi începutul verii, ei spunând că cel puţin jumătate dintre locurile de cazare de pe litoral au fost ocupate. Cei mai mulţi turişti au venit în staţiunea Mamaia, atraşi de viaţa de noapte şi de faptul că staţiunea a fost deschisă ceva mai devreme decât sudul litoralului.

Fiecare hotel a venit cu diverse oferte pentru această minivacanţă, având reduceri care au ajuns până la 30 la sută faţă de tariful normal.

Astfel, preţurile în această minivacanţă au pornit de la 60-70 de lei/pe noapte pentru o cameră la un hotel de două stele, dar au fost şi mai scăzute la Eforie şi în staţiunile din sudul litoralului.

„Gradul de ocupare a hotelurilor pe litoral este în creştere continuă, pe măsura ce ne apropiem de vacanţa de vară. Sărbătoarea de Rusalii ne oferă ocazia să înregistram un nou val de turişti în acest weekend pe litoral. În continuare Mamaia se află în topul celor mai căutate staţiuni”, a declarat unul dintre hotelieri.

Cele trei zile de vacanţă au venit la pachet cu multe opţiuni de distracţie, iar hotelierii şi-au aşteptat turiştii cu pachete speciale, chiar cu masă de Rusalii inclusă, petreceri pe plajă sau la piscină, şi posibilitatea de vizionare a meciurilor în aer liber.

De asemenea, turiştii au putut face plimbări cu telegondola, au putut admira staţiunea Mamaia de la înălţime, au făcut plimbări cu vase cu pânze pe Marea Neagră. Pentru o plimbare relaxantă, la bordul unui velier, în care, cu puţin noroc au putut admira chiar şi delfinii jucăuşi în mediul lor natural, o persoană a plătit 100 de lei.

Alte petreceri, însoţite de focuri de artificii şi multe surprize, au fost oferite de fiecare dintre cluburile de pe litoral, patronii acestora pregătind programe speciale pentru a-i mulţumi pe turiştii ce le-au trecut pragul.