TRAGEDIE. Nouă turişti, electrocutaţi pe lacul de la barajul Tarniţa din Cluj. Unul a decedat

O tragedie s-a produs pe lacul de la barajul Tarniţa, din Cluj. Nouă turişti s-au electrocutat, iar unul dintre ei şi-a pierdut viaţa.

30 aug. 2016, 06:05
TRAGEDIE. Nouă turişti, electrocutaţi pe lacul de la barajul Tarniţa din Cluj. Unul a decedat

UPDATE: Poliţia a deschis un dosar penal in rem în cazul tinerilor care s-au electrocutat în timpul unei plimbări cu hidrobicicleta pe lacul Tarniţa, unul dintre ei murind. Din cercetări a reieşit că hidrobicicleta era tractată de un cablu acţionat de un motor electric care ar fi căzut în apă.

Sorana Andreica, o tânără care se afla, luni seara, lângă lacul Tarniţa, în zona Someşul Cald, judeţul Cluj, a povestit, marţi, presei, că patru tineri se aflau pe hidrobicicletă, iar alţi patru au sărit în ajutorul lor când au văzut că primii s-au electrocutat, scrie Mediafax.

„Am ajuns aseară (luni seara – n.r.) în zona cabanei din Someşul Cald unde erau cazaţi turiştii şi mai multe persoane am auzit cum urlau. Am coborât să văd ce s-a întâmplat, am înţeles că au fost curentate nişte persoane, un pompier mi-a spus că s-au curentat opt persoane, dintre care una a murit. Făcuseră baie în lac cu o hidrobicicletă şi patru erau pe hidrobicicletă şi aceasta s-a lăsat jos şi alte patru persoane au sărit în ajutorul lor şi s-au curentat toţi. Am auzit cum plângeau toţi pe aici, veniseră la o petrecere, să se simtă bine. Au venit maşini de Poliţie şi SMURD”, a spus aceasta.

Potrivit tinerei citate, se pare că un cablu de tractare a hidrobicicletei, care era acţionat de un motor electric, ar fi căzut în apă şi aşa s-a produs electrocutarea tinerilor.

Un bărbat a decedat, luni seara, după ce a fost electrocutat pe lacul Tarniţa, din judeţul Cluj, în timp ce se plimba cu hidrobicicleta, iar o altă persoană a ajuns în stare gravă la spital, scrie Mediafax. De asemenea, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, luni, că, pentru intervenţie, a fost trimisă şi o autospecială pentru transport victime multiple.

„Un bărbat a decedat, luni seara, după ce a fost electrocutat pe lacul Tarniţa. Au fost efectuate manevre de resuscitate de către un echipaj medical, dar fără succes, astfel încât a fost declarat decesul. De asemenea, mai multe persoane electrocutate au necesitat îngrjiri medicale, una dintre acestea fiind în stare gravă. La locul incidentului, au fost trimise două echipaje medicale dar şi o autospecială pentru victime multiple”, a spus Biriş.

Şi Poliţia Cluj a declanşat o anchetă, în acest caz.

Citeşte şi Un bărbat şi doi copii, morţi electrocutaţi la piscină