Tragedie pe Lacul Snagov: Două bărci s-au ciocnit. Cinci persoane au fost rănite, un bărbat a fost găsit mort

Un teribil accident între două ambarcaţiuni s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Lacul Snagov. Cinci persoane au suferit răni grave, dar doar patru dintre ele au fost internate în spital. În urma impactului extrem de violent, o persoană a căzut în apă şi a fost scoasă după câteva ore de scafandri. Bărbatul era decedat. Martorii spun că autorul tragediei este fiul unui afacerist.

14 iun. 2015, 05:29
Tragedie pe Lacul Snagov: Două bărci s-au ciocnit. Cinci persoane au fost rănite, un bărbat a fost găsit mort

Bărbatul dispărut în urma accidentului produs sâmbătă noaptea pe Lacul Snagov a fost scos mort din apă de către scafandri. Alte cinci persoane au fost rănite după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit violent, dar una a refuzat să fie transportată la spital. Apelul de urgență din noaptea de sâmbătă spre duminică a fost primit la ora 00,24.

Patru victime din accidentul de pe Lacul Snagov au fost transportate la Spitalele Elias şi Floreasca, din Capitală. La Spitalul Floreasca au ajuns o femeie de aproximativ 30 de ani, găsită în comă, şi un bărbat cu traumatism cranio-cerebral minor. La Spitalul Elias au fost internaţi o femeie şi un bărbat cu traumatisme cranio-cerebrale minore şi fracturi deschise de membre inferioare.

„Din informatiile pe care le avem, in urma impactului au rezultat 5 victime. Din cele 5 victime, una dintre ele a refuzat transportul la spital, două au fost transportate la Elias, două la Floreasca. La Elias, o femeie si un barbat care au suferit traumatrisme minore craniene si fracturi la membrele inferioare, iar la Floreasca tot un barbat si o femeie, cu rani grave, cu fracturi. Cealalata victimă are traumatism cranio cerebral si fractura deschisa la un membru inferior”, a declarat dr. Bogdan Opriţa pentru România TV.

Accident grav pe Lacul Snagov. Coordonatorul SMURD, despre starea celor cinci victime

Echipele de scafandri au căutat-o ore bune în lac şi pe cea de-a şase. Când au găsit-o, medicii nu au mai putut face nimic. Bărbatul a fost declarat mort.

„Incidentul a avut loc in cursul noptii tarziu, am fost informat de catre ISU Bucuresti. A fost deplasat echipajul de scafandri având in vedere că, pe langă alte echipaje medicale de urgenţă şi de prim ajutor, din pacate mai avem o persoană disparuta. Echipajele de scafandri ale pompierilor Bucuresti încă o caută. Banuim ca va fi declarata decedata la scoaterea din apă”, declara Raed Arafat.

Cele cinci victime de pe Lacul Snagov, după ce două ambarcațiuni s-au ciocnit, au vârste cuprinse între 28 și 37 ani, iar persoana găsită fără viaţă în lac este un bărbat de 60 ani.

 

Ambarcaţiunile implicate în accident sunt o barcă particulară şi una aparţinând unui restaurant de pe malul lacului. Din primele informaţii, vinovat pentru producerea teribilului accident pare să fie proprietarul bărcii particulare, care ar fi navigat pe lac cu viteză excesivă, în condiţii de întuneric. Acesta ar fi lovit ambarcaţiunea restaurantului. De altfel, bărbatul, fiu al unui om de afaceri, a refuzat să facă testele de alcoolemie.