Traian Băsescu: Poate fi începutul unui război hibrid în România

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că actuala situație din România poate fi începutul unui război hibrid, precizând că, deși "e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina", acest lucru nu e exclus.

02 feb. 2017, 20:07
Traian Băsescu: Poate fi începutul unui război hibrid în România

„E greu ca România să intre într-un scenariu de tip Ucraina, deși (…) poate fi un tip de război hibrid care a apărut în România. O spun cu responsabilitatea unui om care înțelege procesele. Poate fi începutul unui război hibrid, numai că, spre deosebire de Ucraina, România e în niște structuri euro-atlantice, e greu să se întâmple ce s-a întâmplat în Ucraina, dar nu e exclus”, a afirmat Traian Băsescu, joi seara, potrivit Agerpres.

În opinia sa, atât PSD și Liviu Dragnea, cât și președintele Iohannis vor să exacerbeze conflictul.

„Am urmărit cu multă atenție discursul de azi al președintelui României. Nu e nicidecum îndreptat către o soluție amiabilă, către detensionare, ci dimpotrivă, e îndreptat către adâncirea tensiunilor și a fracturii în societate. Cred că și unul, și altul trebuie să fie responsabili. Adică Dragnea să introducă o modificare la ordonanța de urgență în care să scoată acel plafon de 200.000. (…) Să o lase liberă la aprecierea judecătorilor, dacă prin abuzul serviciu s-a produs o pagubă de 1 leu, e de 1 leu, dar cu încălcarea legii (…) și nu dacă i s-a părut procurorului”, a susținut fostul șef al statului.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis: Dragnea, responsabil de măsurile Guvernului