Traian Băsescu a cerut linie securizată de la STS

Fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut linie securizată de la STS, informează România TV. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) precizează că, în reședința de la Scroviștea, Băsescu "nu are acces la sistemele de telefonie specială asigurate de STS".

RomaniaTV.net
31 mart. 2015, 14:15
Traian Băsescu a cerut linie securizată de la STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a precizat, marți, că, în reședința în care locuiește temporar fostul președinte Traian Băsescu, în zona Scroviștea, acesta „nu are acces la sistemele de telefonie specială asigurate de STS”.

„În reședința în care locuiește temporar fostul președinte al României, în zona Scroviștea, domnul Traian Băsescu nu are acces la sistemele de telefonie specială asigurate de către STS.

Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, fostul președinte al României beneficiază, la cerere, pe durata vieții, de servicii de telefonie publică, servicii protejate de internet și servicii de securitate asociate acestora furnizate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale. Domnul Traian Băsescu a solicitat în scris STS operaționalizarea acestor servicii”, precizează STS, într-un comunicat de presă.

Traian Băsescu a anunţat, luni, pe Facebook că s-a mutat provizoriu la Scroviştea, într-o casă a RA-APPS, până ce o locuinţa repartizată de Regie, în strada Gogol, va fi renovată.

Pentru cei care mor de grija altora… M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou şi o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere. Cînd RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti. Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vînătoare„, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Directorul RAAPPS a explicat că la Scroviştea, fostului preşedinte i-a fost atribuit un apartament la parterul uneia dintre vile. Şeful RA-APPS a mai precizat că Traian Băsescu plăteşte utilităţile, adică apă, gaz, curent, şi o femeie de serviciu.