Traian Băsescu a cerut să fie CONFRUNTAT cu Gabriela Firea. Bolcaş: „E o tergiversare” VIDEO

Traian Băsescu a cerut să fie confruntat cu senatorul PSD, Gabriela Firea, în dosarul de ameninţare, a anunţat avocatul Lucian Bolcaş, după audierea de vineri de la Parchetul General. 

RomaniaTV.net
11 sept. 2015, 11:21
Traian Băsescu a cerut să fie CONFRUNTAT cu Gabriela Firea. Bolcaş: „E o tergiversare” VIDEO

Traian Băsescu a fost audiat, vineri, timp de o oră la Parchetul General. Fostul preşedinte a fost chemat să dea declarații în dosarul în care este acuzat că a amenințat-o pe Gabriela Firea. La plecarea de la Parchet, Băsescu a spus că se apără şi va continua să se apere în acest dosar.

Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a declarat, la rândul său, la plecarea de la Parchet, că, în timpul audierilor de vineri, s-a întâmplat ceea ce se aştepta să se întâmple.

„Şi anume sa se traga de timp. Sa se gaseasca o modalitate ca sa amane solutionarea acestui dosar, ceea ce inculpatul Traian Băsescu a practicat astăzi.

S-a invocat imprejurarea ca, in ordonanţe succesive, nu este o referire directa la fapta care e considerata amenintare si nu e o descriere a acestei faptei si nici macar a consecintelor pagubitoare ale faptei reclamate. Este prima data cand vorbesc despre continutul dosaului, dar de data aceasta modalitatea folosită ma obliga sa o fac. În toate ordonantele procuraturii se refera la exprimarea inculpatului Traian Basescu in sensul ca doamna senator sa isi vada de treabă pentru  ca altfel nu isi va găsi barbatul acasa”, a declarat Lucian Bolcaş.

Întrebat dacă mai durează pronunţarea, avocatul a spus că o soluţie va fi dată în cursul săptămânii viitoare.

„Este  o tergiversare, pentru că s-a mai solicitat in continuare pe aceeasi idee, nu se dau declaratii, dar vreau sa dau declaratii. S-a solicitat, fără să se dea declaraţii, o confruntare cu doamna  Firea. Urmeaza sa se pronunte procurorul de caz” a mai spus Bolcaş.

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU, audiat la Parchetul General: „Mă apăr şi voi continua să mă apăr. Punct” VIDEO

Bolcaş a arătat că, în opinia sa, această confruntare „nu este utilă” în economia cazului. 

Dar nu contează punctul meu de vedere, contează punctul de vedere al procurorului. Nu avem de ce să ne temem de o confruntare, nici macar de senzatia dezagreabilă pe care o lasa inculpatul Traian Băsescu pentru ca adevărul este simplu”, a arătat Bolcaş, adăugând că Băsescu nu a dat declaraţii „pe fapte” la audierea de vineri.