Traian Băsescu, atac la DNA: Olguţa a făcut ce fac şi procurorii. La CEDO vom avea surprize majore

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a vorbit la România TV despre "victoria" Olguţei Vasilescu împotriva DNA, primarul Craiovei obţinând din partea judecătorilor decizia de a nu fi pusă sub control judiciar.

16 aug. 2016, 16:48
Traian Băsescu, atac la DNA: Olguţa a făcut ce fac şi procurorii. La CEDO vom avea surprize majore

Traian Băsescu spune că procurorii DNA aveau dreptate să ceară punerea Olguţei Vasilescu sub control judiciar, dar admite decizia judecătorilor de a le respinge acestora solicitarea.

Am spus că acţiunile doamnei Vasilescu, de a face publică o parte a dosarului, sunt incorecte, dar pe de altă parte, sunt exact procedurile pe care le folosesc procurorii DNA când acuză pe cineva – dau documente din dosare. Deci Olguţa a făcut exact ce fac şi procurorii DNA. Cred că judecătorii au considerat că lupta trebuie dusă cu arme egale. Cred că aici a fost cheia deciziei de azi„, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Citeşte şi Tribunalul Bucureşti: Afirmaţia că Lia Olguţa Vasilescu i-a incitat pe simpatizanţi împotriva denunţătorului nu este susţinută

Mai mult, Traian Băsescu consideră că orice anchetat şi trimis în judecată va putea proceda la fel. „Atâta timp cât procurorii procedează aşa, cei acuzaţi nu au altă soluţie decât să procedeze la fel. De regulă, DNA reuşeşte să obţină arestarea. Sau reuşeau până acum şi îi privau pe arestaţi de posibilitatea de a se apară. Eu cred că primul lucru de care trebuie să ţină cont DNA e că oricine are dreptul la un proces corect. Şi un criminal are dreptul la o judecată corectă. Atât timp cât DNA provoacă judecare publică, DNA trebuie să se aştepte că atunci când pot, şi cei acuzaţi se pot apăra la fel„, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul şef al statului crede că marile procese de corupţie, precum ANRP sau Microsoft, ar putea fi contestate pe acelaşi principiu. „Dacă vor fi avocaţi buni care se vor înhăma la asemenea procese la CEDO, vom avea surprize majore