Traian Băsescu către Iohannis: Să nu îi lase pe şefii instituţiilor de forţă să mucegăiască pe funcţii

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a dezvăluit cum a decurs relaţia cu şefii instituţiilor de forţă în timpul mandatelor sale. De asemenea, fostul şef de stat i-a dat şi un sfat preşedintelui  Klaus Iohannis în privinţa şefilor din instituţiile de forţă.

14 mart. 2017, 19:44
Traian Băsescu către Iohannis: Să nu îi lase pe şefii instituţiilor de forţă să mucegăiască pe funcţii

„Sper ca domnul Iohannis să nu îi lase să mucegăiască pe aceste funcţii. Un mandat, două şi gata, valea. Să nu facă ce am făcut eu. Îmi spuneau că după ce plec eu, pleacă şi ei. După, se legau ca pisica de pom ca să se menţină pe funcţii”, a dezvăluit Băsescu la România TV.

„Din oamenii aceştia care au avut grija sa ma incercuiasca cu toata familia..veneau la mine în birou si spuneau cum pleacaţi a doua zi plec si eu, si apoi nu stiau cum sa se agate de functii”, a punctat fostul şef al statului.

Băsescu spune că oamenii din sistem i-au fost loiali, dar au sărit calul din 2015. „Nu mă dezic de activitatea acestor oameni din mandatul meu. Eu nu fug de pe corabie, sunt comandant de navă. Cât timp am fost în mandat, aceşti oameni au fost loiali preşedintelui. Nu le reproşez mare lucru. Mulţi dintre ei ştiau că aveau obligaţia să mă prevină dacă ştiau ceva de fratele meu. A fost un joc urât. Ei şi-au construit locul ca să rămână şi după mine. Când au simţit că e posibil, au pus sub control oameni de afaceri, politicieni, instituţii. I-a înnebunit puterea. Şi-au creat şi condiţii de confort şi discreţie. La Pescariu, unde se bătea mingea, deşi a fost unul din principalii beneficiari ai banilor furaţi de la Microsoft, a rămas şi cu banii şi neatins. Nu ştiu ce a făcut Florică de e şi el neatins.”, a tunat Băsescu.

Băsescu a făcut noi dezvăluiri despre petrecerile greilor de la vilele SRI. „Eu când aveam acces la piscina de la Dante la 7 eram la piscină, la 8 jumătate eram la Cotroceni.  Pe cei din servicii îi mai chemam şi sâmbăta şi duminica pentru lămuriri şi clarificări. Dintre cei siguri la petrecere erau Stanciu şi Kovesi. Ele dădeau lecţii publice de cum s-a putut întâmpla ca Udrea şi Bica să fie la Paris amândouă. O ipocrizie fără margini. Se aşteptau ca tot ce au făcut ei acolo să rămână înmormântat.

Să vedem dacă Elena Udrea are şansa unui proces corect. A fost plimbată şi la arest, şi în faţa DNA cu cătuşele la mâini. Acest dosar e un fals de cea mai proastă calitate care a venit după denunţul pe care l-a făcut la adresa lui Kovesi şi Coldea. Nimeni nu are dreptul să ceară clemenţă pentru încălcarea Constituţiei. Ambasarului SUA trebuia să i se spună că Donald Trump tocmai a revocat 48 de mari procurori de state. Mă răscoleşte când văd cârdăşia formată între instituţii. Când era ziua lui Maior, eram invitat, dar eu nu mă duceam. Când era ziua lui Coldea sau a altuia, nu m-am dus niciodată la ziua lor. Ca preşedinte nu te duci să bei şampania unui subordonat.”, spune Băsescu.

„Adrian Năstase printr-o OUG în 2002 le-a dat drumul la afaceri, Ponta a dat drumul la bani, apoi Cioloş a continuat. Bugetul SRI ar trebui redus la jumătate pentru a se putea reforma”, a încheiat Băsescu.