Traian Băsescu, despre comunicatul DNA în cazul Iorga: Atitudine de şef de aprozar

Fostul preşedinte Traian Băsescu a avut o reacţie extrem de dură după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul procurorului Mihaela Iorga Moraru.

20 iul. 2017, 18:27
Traian Băsescu, despre comunicatul DNA în cazul Iorga: Atitudine de şef de aprozar

Fostul preşedinte a criticat aspru gestul procurorului şef DNA şi a susţinut că este o manieră de discreditare folosită adesea de şefa DNA. Băsescu a catalogat atitudinea Laurei Codruţa Kovesi drept „atitutidine de şef de instituţie găinar”.

„Legat de comunicatul DNA, este acel tip de comunicat manipulator. Eu va spun o parere simpla: Daca doamna Moraru avea vreo intentie neagra cu acei bani sau cu ceasurile confiscate, in primul rand s-ar fi aflat la dansa in fiset. In al doilea rand, nu ii tinea in DNA, ii ducea acasa. Este tipul de manipulare pe care doamna Kovesi a introdus-o in a distruge mediatic tintele pe care le are. Nu am niciun dubiu ca doamna procuror Morar e o tinta a doamnei Kovesi in momentul de fata”, a mărturisit Traian Băsescu într-o intervenţie la România TV.

„A preferat sa dea un comunicat eliptic de detaliu ca bunurile se aflau in fisetul ofiterului judiciarist. O alta minciuna prin omisiune e ca pana la data la care doamna Morar a dispus acele confiscari nu exista o camera delicte. Vedem acelasi film de dezinformari pe care l-a folosit si in publicitatea pe care a facut-o in dosarele in care erau tintele personale ale ei si ale lui Coldea, atunci cand era in functie. (…) Aici e un lucru extrem de limpede. Cand e vorba de interventie in dosare, doamna Kovesi mai are scapare sa intervina prin adjunctii dansei sa o aresteze pe Udrea, si pe altii. Cand e vorba de comunicate, sefii institutiilor nu pot sa se derobeze de responsabilitati. (…) Asta e modul de lucru al doamnei Kovesi in ultimii 2 ani – dezinformarea publica pentru distrugerea acelor persoane care ii sunt tinte.(…) Asta e atitutidine de sef de aprozar de institutie gainar. Un sef de institutie, cand ajunge la concluzia ca nu mai poate lucra cu un om, se desparte de el si o face fara sa il murdareasca”, a adăugat Băsescu.