Traian Băsescu, despre noaptea alegerilor din 2009: Am spus că am câştigat de la ora 20.00

Sorin Roşca Stănescu a lansat acuzaţii grave la adresa fostului preşedinte Traian Băsescu în privinţa alegerilor prezidenţiale din 2009. "Cum putea un om la ora 8 să aibă certitudinea că va câştiga", s-a întrebat retoric Sorin Roşca Stănescu.

22 mai 2017, 19:49
Traian Băsescu, despre noaptea alegerilor din 2009: Am spus că am câştigat de la ora 20.00

„E de apreciat Traian Băsescu pentru curajul care neagă evidenţele. Cum putea un om la ora 8 să aibă certitudinea că va câştiga. Nu era posibil aşa ceva. Andronic mi-a spus că e în stare să facă un pariu pe o sumă mare de bani cu mine că Băsescu va câştiga alegerile”, a spus Sorin Roşca Stănescu la România TV.

Reacţia lui Băsescu nu a întârziat să apară. „Roşca Stănescu fabulează. Aveam exit-pool pentru ora 19.00. Roşca Stănescu să stea cu centura bine strânsă. Ştiam ce au toate casele de sondaj. Noi aveam 75% voturi din străinătate în favoarea mea şi am spus că am câştigat de la ora 20.00. Trendul era în favoarea mea de la ora 15.00 şi Geoană nu mai are nicio şansă, luaţi şi revedeţi ţopăiala lui Geoană şi în spatele lui era unul trist care ştia că Geoană a pierdut. Luaţi poza şi revedeţi cine era trist. Ce mi s-a părut cel mai murdar e că lui Geoană nu i-au spus că a pierdut alegerile. Au sperat pe o presiune mediatică, blocarea numărării voturilor, toată maşinaţiunea pe care au pornit-o după ce şi-au dat seama că au pierdut”.