Traian Băsescu dezvăluie jocul din spatele dosarului cu Firea: Au vrut să pună presiune pe procurorul general

Fostul preşedinte Traian Băsescu a dezvăluit că scurgerea pe surse a informaţiei că dosarul Firea-Băsescu a fost trimis în instanţă a avut un singur scop. "Au vrut să pună presiune pe procurorul general pentru a nu verifica rechizitoriul".

28 iul. 2016, 19:42
Traian Băsescu dezvăluie jocul din spatele dosarului cu Firea: Au vrut să pună presiune pe procurorul general

„Eu vă pot spune ca om care înţelege jocurile. Au decis să scurgă informaţia că dosarul a fost trimis în judecată la Antena 3 ca să-i forţeze mâna procurorului general să nu se uite pe rechizitoriu”, a dezvăluit fostul preşedinte Traian Băsescu.

„Şefa de secţie l-a confirmat, însă procurorul general a spus că vrea să-l vadă şi l-a infirmat. Eu rămân inculpat, dar rechizitoriul are probleme mari. Practic, procurorul general le-a transmis că au probleme mari de profesionalism. Eu fac o recomandare ca om care a trecut prin multe funcţii ale statului pentru procurori. Să citească această ordonanţă ca pe o lecţie, iar astfel de abordări să devină şcoală. Aşa de riguroasă era şi Codruţa Kovesi şi la primul şi la al doilea mandat”, a punctat Băsescu.

Citeşte şi:  Traian Băsescu nu va fi trimis în judecată în dosarul în care e acuzat că a ameninţat-o pe Gabriela Firea. Cercetările vor fi reluate

Jocul transmiterii informaţiei a fost pentru a-i forţa mâna procurorului general, însă se făceau de râs în instanţă, a considerat fostul şef al statului.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Cer public să fiu audiat ca martor în dosarul Alinei Bica

Traian Băsescu a subliniat că vrea să fie chemat ca martor în procesul Alinei Bica. „Am nişte motive să cred că nu este tocmai în regulă ce se întâmplă în acest caz. Alina Bica a venit de două ori la mine şi mi-a dat o motivaţie pe care o voi da în faţa instanţei”.
 
Bica are o minte „briliant”
 
„Alina Bica are o minte briliant. În cazul recuperării creanţelor Rompetrol am propus ca şeful echipei de negociere cu kazahii să fie de la Ministerul Justiţiei. Cunoştea foarte bine legile internaţionale şi o cunoscătoare foarte bună de limbă engleză”.