Traian Băsescu: Dragnea şi Tăriceanu, „atleţii” bătăliei pentru gazele din Marea Neagră

Traian Băsescu îi acuză pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu că negociază în interes propriu legea offshore privind exploatarea gazelor din Marea Neagră, neglijând interesul ţării.

RomaniaTV.net
03 oct. 2018, 11:53
Traian Băsescu: Dragnea şi Tăriceanu, „atleţii” bătăliei pentru gazele din Marea Neagră

„Dar interesul României ?

În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore care vizează taxarea extracţiei de gaze din Marea Neagră. 

„Atleţii” bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. 

Tăriceanu vrea taxe cât mai mici pentru a-şi satisface clientela şi a răspunde pozitiv loby-ului OMW şi EXXON, în timp ce Dragnea, supărat că nu a fost dus în America, se răzbună şi introduce taxe care fac practic necompetitive pe piaţă gazele româneşti din Marea Neagră favorizând astfel GAZPROM. 

În această dispută purtată de cei doi aranjori prin servitorii de meserie Iulian Iancu pentru Dragnea şi Varujan Vosganian pentru Tăriceanu, lipseşte un element esenţial: INTERESUL ROMÂNIEI . 

Mă întreb, de unde până unde, deciziile în privinţa unui subiect precum resursele de gaze ale ţării sunt gestionate de doi preşedinţi de partide sau de preşedinţii celor două camere. 

Unde este guvernul, unde sunt specialiştii, unde este interesul României ?”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, cu 210 voturi „pentru” şi o abţinere, retrimiterea la comisii pentru o săptămână a raportului la legea offshore, informează Agerpres. Formula de calcul avută în vedere de Legea offshore trebuie să permită părţilor să fie cointeresate, statului să aibă un câştig cât mai mare la buget, iar companiilor să investească, a afirmat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, prezent la Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: Legea offshore, retrimisă la comisii. Teodorovici: Formula de calcul trebuie să permită părţilor să fie cointeresate