Traian Băsescu, după condamnarea lui Dragnea: Este mai grav să furi voturi decât să dai pui

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat, vineri, cu privire la decizia ÎCCJ în cazul liderului PSD Liviu Dragnea, că "este mult mai grav" să furi voturi decât să dai pui, afirmând că nu este o supriză ca la PSD să candideze politicieni puşi sub urmărire penală sau condamnaţi.

22 apr. 2016, 18:37
Traian Băsescu, după condamnarea lui Dragnea: Este mai grav să furi voturi decât să dai pui

„Partidele au fiecare valorile lor. La PSD nu este nicio surpriză că cei urmăriţi penal şi condamnaţi candidează.(…) Sancţiunea nu pot să o iau decât aşa cum este”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a susţinut că este mult mai grav să furi voturi decât să dai pui, adăugând că la referendum s-au furat până la 2 milioane de voturi. „Când în România au fost politicieni care au fost condamnaţi pentru că au dat pui…este mult mai grav atunci când furi voturi”, a conchis fostul şef de stat, aluzie la cazul fostului deputat PMP Florin Popescu, care a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care era judecat pentru că a cerut şi a primit de la administratorul unei firme peste 60 de tone de pui grill pe care le-a distribuit alegătorilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în primă instanţă, în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.