Traian Băsescu, după evaluarea ministrului Justiţiei: A avut o analiză bună, dar a avut concluzii de slugă

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la România TV că a avut o analiză bună în privinţa evaluării procurorului general şi a şefei DNA, însă a avut concluzii de slugă.

29 mart. 2017, 17:19
Traian Băsescu, după evaluarea ministrului Justiţiei: A avut o analiză bună, dar a avut concluzii de slugă

Traian Băsescu l-a atacat în termeni duri pe ministrul Justiţiei pentru concluziile raportului de evaluare a procurorului general şi a şefei DNA. „A avut o analiză bună, dar a avut concluzii de slugă. Din acest moment apărarea Constituţiei este facultativă”, a punctat Traian Băsescu la România TV.

„În românia azi, prin concluziile ministrului justiţiei, s-a terminat statul de drept şi s-a relativizat constituţia. De azi cred că nu mai e obligatorie nici pt mine, dacă nu mai e obligatorie pentru instituţii. Dacă nu sunt consecinţe la încălcarea ei, consecinţe administrative care se pot duce şi în penal. Dacă e abuz în „Gala Bute”, de ce nu e un abuz încălcarea separaţiei puterilor în stat”, s-a întrebat Traian Băsescu.

De asemenea, fostul preşedinte a comentat prestaţia ministrului Justiţiei şi pe Facebook.

„Slugilor, Dacă nu sunteţi în stare să vă apăraţi la voi acasă Constituţia, cum credeţi că îi veţi apăra pe români în faţa presiunilor Brexit-tului ? Dar în relaţia cu Trump ? Când nu-ţi respecţi tu, român, propria Constituţie, cum vrei să ţi-o respecte alţii ? Când nu-ţi aperi Constituţia, nu ai cum să-ţi aperi ţara ! Luaţi aminte slugilor”, a scris Băsescu.

Ministrul Justiţiei, după evaluare: Nu este oportună revocarea din funcţie a procurorului general şi a şefei DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în conferinţa de presă, în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general şi a şefei DNA că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare a acestora din funcţii. El a precizat că evaluarea procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost făcută de el fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. El a precizat că raportul de evaluare are 19 pagini.

 Vezi Rezultatul evaluării activității procurorului general al României, dl Augustin Lazăr, precum și a procurorului șef al DNA, domna Laura Codruța Koveși