Traian Băsescu, după retragerea Cristinei Guseth: „Cioloş arată că e un om responsabil”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că, premierul desemnat Dacian Cioloş  este"un om responsabil" deoarece a avut "curajul" și "decența" să revină asupra a două nominalizări de miniștri.

17 nov. 2015, 08:51
Traian Băsescu, după retragerea Cristinei Guseth: „Cioloş arată că e un om responsabil”

„Este clar că premierul Dacian Cioloș nu putea să cunoască toată echipa. (…) Ce apreciez la Cioloș este capacitatea de a reveni. Gândiți-vă că un ministru cu o prestație sub orice critică ar fi fost desemnat de PSD într-un Guvern PSD. Vă asigur că, dacă primea votul PSD, nu se uita la realitățile publice. Premierul desemnat a avut curaj și decența să revină asupra a două nominalizări până acum, ceea ce arată că este un om responsabil”, a spus Băsescu la postul B1 Tv.

El a susținut că retragerea celor două propuneri de miniștri pentru Justiție și Sănătate arată că Dacian Cioloș este determinat să aibă un cabinet bun. „Acest lucru pe mine mă impresionează”, a afirmat președintele MP..

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, pe Facebook: „Doctor Ponta, mergi, omule, şi te odihneşte”

Băsescu a susținut că programul prezentat de Dacian Cioloș nu poate fi acceptat ca un program de guvernare, apreciind că este o listă de deziderate scrise de miniștri propuși

„Am convingerea că premierul Dacian Cioloș este capabil să preia semnalele publice și să îmbunătățească lucrurile. Sincer să fiu cred că aici a fost o eroare de management al timpului”, a afirmat președintele MP.

Fostul președinte al României a scris, marți, pe Facebook că Victor Ponta a guvernat „prin minciună și populism și a împins țara pe marginea prăpastiei din punct de vedere al echilibrelor macroeconomice, la fel ca și aliatul său Tăriceanu în 2007-2008” și și-a exprimat speranța că Dacian Cioloș „nu a mers atât de departe cu concesiile făcute PSD încât să persevereze în politicile prociclice catastrofale ale predecesorului”.

„Doctor Ponta, mergi omule și te odihnește. Pentru România, este o binecuvântare că nu mai ești la butoanele bugetului pe care să apeși iresponsabil, ca un bebeluș care încă nu merge în picioare, dar care apasă vesel pe tastele telefonului mobil”, a conchis Băsescu.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat marți că retrage propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiției.

Duminică seară, la câteva ore de la anunțul privind lista viitorului Guvern, Andrei Baciu, desemnat pentru portofoliul Sănătății, a fost de asemenea retras, fiind înlocuit cu Patriciu Achimaș-Cadariu.