Traian Băsescu, în lacrimi la RomâniaTV. Fostul preşedinte nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile şi a lăcrimat  în direct la România TV. Actualul senator şi preşedinte al PMP a fost extrem de emoţionat când a văzut o familie de români de peste Prut care au cerut Unirea cu patria mamă, România. O mamă de peste Prut a cântat o piesă care l-a mişcat enorm pe Traian Băsescu.

01 apr. 2018, 17:48

Traian Băsescu a dezvăluit la România TVcă inclusiv satul de unde este preşedintele moldovean Dodon a semnat pentru unirea cu România. Actualul senator a vorbit cu emoţie de acţiunile pe care le întreprinde în Basarabia. „Acolo este o tara care timp de  50 de ani a trait sub o propaganda soviertica teribila. O populatie stramutata. Romanii sunt insirati in cimitire pana in fundul Siberiei. O tara unde au fost adusi rusi pemtru rusificare, unde alfabetul latin a fost interzis timp de 50 de ani. O tara pe care politicienii o mint. Mulţi dintre ei au sentimentul că sunt dezrădăcinaţi. Pentru oamenii ăştia trebuie să facem ceva. Ei conştientizează că viitorul lor este alături de România. Ei înţeleg că Moldova e o ţară bătută de vânt. Nu e nici în NATO, nu are perspectiva prosperităţii. E între două blocuri, NATO şi Federaţia Rusă. Este o ţară care a trăit 50 de ani într-o propagandă sovietică teribilă.

Ascultă melodia care l-a emoţionat pe Traian Băsescu

 Citeşte şi: Vosganian: Unirea cu Republica Moldova ar trebui să fie misiunea sacră a generaţiei mele

Când află că vin eu, se umplu sălile, să vadă ceea ce spun eu. Eu mi-am atins obiectivul. Am spus ce înseamnă minciuna cu uniunea euro asiatică, dar şi cea cu Uniunea Europeană a unor partide de acolo. Singura şansă este Unirea pentru Republica Moldova”, a spus Traian Băsescu.

„Ce este acolo este greu de imaginat. Unii le promit UE si alti URSS. Socialistii, partidul lui Dodon spun Rusia si asa numitii, partidele europene care ii mint spunandu-le ca ii duc in UE. Ambele sunt minciuni. Nici macar Moscova nu are nevoie de ei. Aici o spun  ca omul care stie. Frontiera UE si NATO este trasata pe Prut. Maximul de extindere pe est. O prioritate vizeaza Balcanii pentru urmatorii 20 de ani”.

„Eu îi mulţumesc lui Klaus Iohannis şi instituţiilor că nu mă împiedică. Eu sunt pe cont propriu acolo. Eu am credibilitate mare acolo. Eu pot doar să militez pentru unire. Nu pot eu să fac Unirea, trebuie să o facă parlamentele”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a spus că atât la ultima manifestaţie centenară, dar şi într-o mai veche deplasare la Bălţi a fost ţinta unor atacuri cu bâte. „Provocatorii erau pregatiti pentru marea adunare centenara. Au fost pregatiti, unii, o grupare cu bate, altii cu cutite in rucsacuri si masti.  Autoritatile au fost vigilente. Eu am fost prevenit despre posibile incidente. Da a fost la Balti, considerat Pro-rus. Nordul este mai pro rus. Dar am avut o primire extraordinara, dar treaba a fost dezamorsata de structurile moldovenesti.

Mi-am terminat cariera politica in România, am fost ministru in 5 guverne, de doua ori primar, de doua ori presedinte. Eu nu mai vreau nimic de la politica, dar vreau sa continui pentru Moldova. Ce le spun eu despre perspectiva europeana le spun cu argumente. Nu eu fac unirea. Eu stiu ca in 2005 aveam 4% sustinere si ca acum suntem la 30-32% sustinere in populatia Moldovei. Acum in piata eu am stat o ora intre oameni. M-am plimbat. Parintii imi multumeau ca au invatat copii lor aici. Este foarte important. Acesta este proiectul de reromanizare.
Unirea se poate face numai cu acordul cu actul final de la Helsinki, el spune cum se pot modifica frontierele. Acolo la art 1 se spune ca frontiere se pot modifica prin decizii si negocieri politice intre tarile interesate. Asa s-a reunificat Germania. Ca mecanism politic trebuie hotarare in Parlamentul de acolo si de aici. La Chisinau nu exista 50% din populatie care sa sutina ideea. Este greu ca Parlamentul să ia o decizie. Acesta este motivul pentru care eu ma duc des. Miercuri o sa fiu tot acolo”.

Traian Băsescu a negat o posibilă candidatură la alegerile din Republica Moldova. Candidati la presedintia Republicii Moldova? Exclus!