Traian Băsescu: În Turcia, Iohannis să spună că nu vrem moschee

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că speră ca, în cursul vizitei în Turcia, preşedintele Klaus Iohannis să rezolve două probleme, respectiv să nu accepte construirea unei mari moschei în România şi să se redeschidă accesul cărnii de oaie româneşti pe piaţa din Turcia.

23 mart. 2016, 12:28
Traian Băsescu: În Turcia, Iohannis să spună că nu vrem moschee

„La vizita asta sper ca două lucruri să rezolve domnul Iohannis. Unu, să lămurească faptul că în România nu se pot construi moschei pentru că avem atât cât ne trebuie pentru comunitatea noastră”, a declarat, miercuri, Traian Băsescu, precizând că „slăbiciunea” europenilor de a accepta construcţii de moschei finanţate, de multe ori, de Arabia Saudită, Iran sau alte state musulmane a dus la apariţia unor lideri care „propovăduiesc Islamismul radical”.

Klaus Iohannis, despre atentatele din Bruxelles: Am toată încrederea că împreună vom birui terorismul

O altă problemă pe care Băsescu speră ca preşedintele Klaus Iohannis să o rezolve în cursul vizitei în Turcia este legată de redeschiderea accesul cărnii de oaie româneşti pe piaţa turcă, scrie news.ro.

„La contrapartidă cu poziţia României, de a susţine eliminarea vizelor pentru cetăţenii turci în UE, unde poate are dreptul la un veto România, trebuie redeschis accesul cărnii de oaie româneşti pe piaţa turcă. Avem o mare problemă cu Turcia, iar România este un mare producător de oi nu numai cu vânzarea pe piaţa turcă a cărnii de oaie româneşti, urmare a unui incident care s-a petrecut cu mulţi ani în urmă – o problemă de calitate – şi tranzitul este limitat. Ca să ajungă cu oile în Iordania, Siria, Irac camioanele româneşti, navele care încarcă din România trebuie să ocolească Turcia”, a arătat Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită de stat în Turcia.