TRAIAN BĂSESCU, PREMIER după 2014. Şova: Este cea mai importantă decizie a Congresului PNL-PDL

Social-democratul Dan Şova spune că cea mai importantă decizie a Congresului de sâmbătă în care PNL şi PDL au decis să fuzioneze este aceea că Traian Băsescu va fi premier după 2014.

26 iul. 2014, 14:43
TRAIAN BĂSESCU, PREMIER după 2014. Şova: Este cea mai importantă decizie a Congresului PNL-PDL

Dan Şova scrie pe Facebook că reuiunea PNL-PDL înseamnă de fapt „stabilirea, în absența acestuia, a unui proiect pentru Traian Băsescu după 21 decembrie 2014”

„Noua Alianță D.A. este clădită în jurul aceluiași obiectiv de acum 10 ani: putere pentru Traian Băsescu și pentru oamenii săi. Noul proiect politic, în ciuda votului din iulie și decembrie 2012, înseamnă de fapt aducerea în prim-plan a unui Președinte care a generat cel mai mare val de respingere din România din ultimii 25 ani.

Așa cum arată și declarațiile primarului Aradului, PDL a abandonat ideea de a da candidatul de la Cotroceni și cere în schimb poziția de prim-ministru. În fapt, domnul Iohannis este propus pentru Cotroceni doar pentru a-i face loc, într-un scenariu apocaliptic, lui Traian Băsescu la Palatul Victoria.

PNL şi PDL au spus DA: Congresul comun a aprobat FUZIUNEA. Noul partid se va numi PNL

Sunt de reținut și declarațiile primarului Hava care vorbește despre posibilitatea ca Traian Băsescu să se întoarcă în PDL. Rând pe rând, toate elementele planului noului PNL pentru Traian Băsescu după sfârșitul mandatului sunt devoalate”, susţine Şova.

Fostul ministru adaugă că „trădarea PNL nu are cum să nu rămână fără rezultate și ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare este o atenționare mai mult decât serioasă”.

„Congresul PNL – PDL are rolul de a clarifica ce fel de alegere vom avea de făcut în această toamnă: între marioneta lui Traian Băsescu pentru Cotroceni, hotărâtă să pună în practică un scenariu Putin – Medvedev în România și un candidat puternic, care înțelege ce fel de țară și ce fel de conducători își doresc românii”, precizează Şova.

VICTOR PONTA, despre Congresul de fuziune PNL-PDL: O reuniune a nebunilor şi mişeilor sub acelaşi acoperiş