Traian Băsescu: Românii nu ştiu că pe data de 5 iunie sunt alegeri locale

Traian Băsescu critică legea alegerilor locale şi modul de desfăşurare a campanieie electorale. Vom avea o prezenţă slabă la vot, iar românii nu ştiu pe cine votează, crede fostul preşedinte.

RomaniaTV.net
29 mai 2016, 12:19
Traian Băsescu: Românii nu ştiu că pe data de 5 iunie sunt alegeri locale

Traian Băsescu a criticat, într-o postare pe Facebook, legea alegerilor locale şi modul de desfăşurare a alegerilor din acest an. Fostul preşedinte afirmă că legea este prea restrictivă, astfel că lumea nici nu ştie că duminica viitoare vor avea loc alegerile pentru primari. În aceste condiţii, Traian Băsescu anticipează că prezenţa la vot va fi slabă, lucru care îi favorizează pe candidaţii politici.

Alegeri locale

Mulţi români nu ştiu că pe data de 5 iunie sunt alegeri locale, iar dintre cei care ştiu, mulţi nu ştiu cine sunt candidaţii sau nu ştiu că alegerile se desfăşoară într-un singur tur, aşa că votul pentru primari, deşi uninominal, va rămâne, din păcate, un vot strict politic. În aceste condiţii, primenirea politicienilor din administraţia locală rămâne un simplu enunţ fără acoperire.

Prin noua lege electorală au fost impuse restricţii publicitare exagerate, ceea ce afectează profund “votul în cunoştinţă de cauză”. În această situaţie, este obligaţia Autorităţii Electorale să dispună acum, în ultimele zile de campanile ca televiziunea publică să facă programe consintente dedicate alegerilor locale din 5 iunie.

Altfel, alegerile locale riscă să rămâne o simplă afacere PSD + PNL = USL, fără o competiţie reală între candidaţi şi programe, spre marea satisfacţie a şarlatanilor politici ce cred în sintagma “să se revizuiască…primesc, dar să nu se schimbe nimic”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Citeşte şi: ALEGERI LOCALE 2016. Secţiile de votare, neconforme cu regulile de securitate la incendiu ale IGSU