Traian Băsescu se aliază cu patronatele din transporturi. PMP oferă două locuri eligibile confederaţiei COTAR

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a semnat două protocoale de colaborare cu Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) care vizează susținere în plan legislativ din partea PMP pentru rezolvarea problemelor din transporturi și unul care are în vedere sprijinul politic din partea confederației.

03 aug. 2016, 10:51
Traian Băsescu se aliază cu patronatele din transporturi. PMP oferă două locuri eligibile confederaţiei COTAR

„Astăzi am semnat un protocol de colaborare în ceea ce privește activitățile profesionale, dar și activitățile politice între Partidul Mișcarea Populară și Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România. Este vorba de patronate din transporturi. Practic, avem două protocoale, unul de colaborare pe probleme ale transportatorilor, de la infrastructură, RCA, legislație și așa mai departe, și altul legat de implicarea politică a acestui patronat în activitatea PMP. Asta înseamnă că vor avea reprezentanți în toate structurile noastre, națională și locală, de la județ până la ultima organizație”, a anunțat președintele PMP, Traian Băsescu, miercuri, într-o conferință de presă susținută alături de președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

Băsescu a adăugat că liderul COTAR va ocupa o funcție în cadrul Consiliului Executiv Național al PMP, urmând ca săptămâna viitoare să fie desemnați și reprezentanții confederației în structurile de la nivel județean ale partidului. „De asemenea, ne asumăm să asigurăm două locuri eligibile pentru COTAR pe listele noastre la alegerile legislative din această toamnă”, a declarat Băsescu.

Președintele PMP a explicat că alături de reprezentanții COTAR au fost stabilite și prioritățile imediate, problema RCA fiind una dintre acestea.

„Problema RCA este una dintre marile probleme ale tuturor transportatorilor și prestatorilor de servicii, fie că vorbim de transport marfă, de transport persoane sau de taximetrie, care e tot la transport persoane. Veți vedea din lista membrilor COTAR că inclusiv service-urile sunt afiliate acestei organizații profesionale patronale, ale cărei interese vom încerca să le susținem cât mai bine și public, și în Legislativ. Acum, după fuziune, avem un număr destul de important de parlamentari care pot împinge lucrurile înainte, mai ales că Legea taximetriei este de vreo șase ani în Parlament și nu o mișcă nimeni”, a mai declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Vasile Ștefănescu a precizat, la rândul său, că de la ultimul miting de protest organizat de COTAR, în decembrie anul trecut, „niciun om politic de la niciun partid nu și-a asumat răspunderea de a ține piept laolaltă cu transportatorii pentru taxa RCA”.

Președintele COTAR a adăugat că problema taxei RCA este una națională, care privește nu doar COTAR, ci și celelalte organizații patronale din domeniu și pe cetățenii posesori de autoturisme.

„Dacă domnul președinte Traian Băsescu a vrut să fie vârf de lance împotriva acestor lucruri și să ne ajute, noi suntem alături de domnia sa până la capăt, cum și dânsul, așa cum am semnat acest protocol, va fi alături de toate legile din transport, din infrastructură, tot ceea ce ține de noi și avem cerințe ca patronat”, a arătat Ștefănescu.

COTAR numără nouă federații naționale, 15 asociații patronale și alte societăți din domeniu sau domenii adiacente transporturilor.