Tratamente naturiste. Cojile de ouă, sursă naturală de calciu. 4 beneficii ale acestora

Oul este un super-aliment, însă puţini cunosc faptul că învelişul său aduce beneficii multiple, fiind o sursă importantă de calciu biovalabil, dens şi bine absorbit. E de înteles de ce le folosim în tratamente naturiste.

21 iul. 2017, 11:09
Tratamente naturiste. Cojile de ouă, sursă naturală de calciu. 4 beneficii ale acestora

Cojile de ouă abundă în minerale, predominant fiind calciul, care se găseşte într-un procent de 90% ( fiecare ou de dimensiune medie are 750 – 800 mg de calciu). Alte minerale care se găsesc în proporţii semnificative în coaja de ou sunt zincul, fierul, cuprul, manganul, fosforul, fluorul, clorul, siliconul, sodiul, potasiul, zincul, gelatina, colagenul şi molibdenul. Totodată, proteina din coajă de ou este compusă din aminoacizi precum metionina, cisteina, lizina, izoleucina.

Coaja înseamnă 9-12% din greutatea totală a unui ou, iar aceasta conţine carbonat de calciu, un „ingredient” important al antiacidelor gastrice. Bogăţia ascunsă în coaja oului provine de la cele 27 de microelemente ce pot fi absorbite de organism.
Studiile au relevat faptul că, compoziţia cojilor de ouă este similară cu cea a dinţilor noştri. De aceea, cojile de ouă au capacitatea de a furniza calciul necesar pentru a remineraliza dinţii şi pentru a-i face mai puternici.

Cojile de ouă vă pot scăpa de multe probleme de sănătate, printre care amintim:

1. Dureri articulare – membranele de coajă de ou conţin substanţe precum glucozamina şi acid hialuronic care îmbunătăţeşte elasticitatea articulaţilor. Astfel, cojile de ou au fost şi sunt folosite în tratamentul artritei, fiind eficiente în scăderea durerilor articulare.

Citește mai mult pe ANTENA SATELOR și află cum poți folosi cojile de ouă în TRATAMENTE NATURISTE