Trebuie să îţi schimbi permisul auto? Vezi aici actele necesare pentru schimbarea carnetului de conducere

Pentru a schimba permisul de conducere care urmează să expire sau chiar a expirat, şoferul trebuie să îşi facă mai întâi fişa medicală la un cabinet medical autorizat. 

27 mart. 2017, 12:11
Trebuie să îţi schimbi permisul auto? Vezi aici actele necesare pentru schimbarea carnetului de conducere

Potrivit reglementărilor în vigoare, și anume, Ordinul MAI nr.123/2013 care stabilește inclusiv actele necesare la schimbarea permisului auto, în primul rând, trebuie să completați o cerere-tip, pe care o veți primi la ghișeul Poliției Rutiere, scrie libertatea.ro.

Citeşte şi Patru luni de aşteptare pentru obţinerea permisului auto, în Prahova

Tot acolo, veți fi fotografiat, pentru poza ce urmează a fi înserată în noul permis auto. Dar, înainte de a vă prezenta la Poliție, trebuie să obțineți, de la o unitate medicală autorizată, o adeverință din care să rezulte că sunteți apt, din punct de vedere medical, să conduceți autovehicule din categoria pentru care solicitați eliberarea permisului de conducere.

Documentul îl veți prezenta în original. De asemenea, trebuie să mai depuneți actul de identitate, original și copie, precum și dovada plății tarifului aferent eliberării noului permis (tarif care este de 68 de lei și pe care îl veți achita la Trezorerie sau la orice filială a CEC Bank, România). În fine, veți preda vechiul permis. Toate actele le veți pune într-un dosar plic.