Patru palestinieni, ucişi de autorităţile israeliene în timpul unor proteste

PATRU palestinieni au murit, iar alţi 150 au fost răniţi, vineri, după ce au fost împuşcaţi de trupele israeliene în timpul protestelor violente, izbucnite în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump cu privire la Ierusalim, a anunţat un oficial medical, relatează site-ul agenţiei Reuters.

15 dec. 2017, 17:30
Patru palestinieni, ucişi de autorităţile israeliene în timpul unor proteste

Cele mai multe victime se aflau în zona de graniţă cu Fâşia Gaza, unde sute de palestinieni s-au adunat să arunce pietre în soldaţii israelieni, aflaţi dincolo de zid. Medicii au informat că doi protestatari au murit în zona de graniţă, dintre care unul fiind în scaun cu rotile, iar cel de al treilea a murit pe teritoriul ocupat de palestinieni, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Israelul a bombardat poziţiile Hamasului în replică la rachetele trase din Fâşia Gaza

Unul dintre protestatari, a declarat poliţia israeliană, a fost împuşcat după ce a atacat şi înjunghiat un membru al autorităţilor. Unul dintre martori a confirmat că palestinianul avea un cuţit şi purta o centură unde era ataşată o bombă, însă medicii au susţinut că centura era falsă.

Joi, liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, Ismail Haniya, a cerut organizarea unor noi proteste ale comunităţii islamice împotriva deciziei preşedintelui Donald Trump.