Tren DERAIAT în Hunedoara. Două persoane au decedat, misiune dificilă din cauza liniilor de înaltă tensiune GALERIE FOTO

Un tren de marfă a deraiat, sâmbătă, în judeţul Hunedoara. Două persoane care formau echipajul locomotivei au decedat. Misiunea echipelor de intervenţie care s-au deplasat la faţa locului a fost îngreunată de faptul că liniile de înaltă tensiune au fost rupte şi erau în contact cu garnitura avariată.

RomaniaTV.net
08 apr. 2017, 13:06

UPDATE: Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului feroviar care a avut loc, sâmbătă după-amiază, în apropiere de Petroşani, din judeţul Hunedoara, când 14 din cele 16 vagoane ale unui tren de marfă aparţinând unui operator privat au deraiat, iar cei doi mecanici au murit.

UPDATE: Primele cercetări au scos la iveală faptul că locomotiva ar fi rămas fără frâne.

Trenul de marfă, format din 16 vagoane şi aparţinând unui operator privat, a sărit de pe şine între Petroşani şi Simeria, la o diferenţă de nivel generată de un viaduct. Din primele informaţii de la faţa locului, furnizate pentru România TV, se pare că cei doi mecanici de locomotivă şi-au pierdut viaţa. Informaţia nu poate fi, însă, confirmată din cauză că salvatorii nu au reuşit să se apropie prea mult de locomotivă, potrivit lui Claudiu Achim, reprezentant ISU Hunedoara.

În urm incidentului dintre staţiile Baniţa şi Merişor, pe secţia de circulaţie Petroşani – Simeria, Regionala Timişoara, traficul feroviar în zonă este blocat.

Locomotiva şi 14 vagoane au deraiat, unele dintre ele fiind căzute în râpă.

Vom reveni cu amănunte.