Tribunalul Argeş judecă cererea de revizuire a dosarului în care Cioacă a fost condamnat pentru omor

Fostul poliţist Cristian Cioacă, acuzat că şi-a ucis soţia, pe avocata Elodia Ghinescu, a depus o cerere de revizuire a dosarului. Acesta cere anularea probelor, vrea rejudecarea procesului şi suspendarea pedepsei. Solicitarea lui Cioacă va intra, marţi, pe rolul Tribunalului Argeş.

15 dec. 2015, 07:20
Tribunalul Argeş judecă cererea de revizuire a dosarului în care Cioacă a fost condamnat pentru omor

Cristian Cioacă a formulat o plângere penală împotriva anchetatorilor care s-au ocupat de cazul său, pe care îi acuză că au folosit pentru căutarea cadavrului Elodiei un aparat care ar descoperi cadavre după câteva fire de păr puse într-o cutie. Ulterior, s-a dovedit că respectivul dispozitiv ar fi fost o escrocherie pusă la cale de o companie din Marea Britanie, al cărui inventator a ajuns la puşcărie.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a declarat la România TV că fostul poliţist foloseşte plângerile penale ca pe o tactică, sperând că-i vor fi de folos la soluţionarea favorabilă a cererii de revizuire a dosarului în care a fost condamnat.

Plângerea lui Cristian Cioacă nu este ceva nou, întrucât ne-a obişnuit cu astfel de situaţii. Este o tactică a lui să formuleze plângeri penale împotriva anchetatorilor, crezând că-l vor ajuta la soluţionarea dosarului de revizuire. Să nu uităm că el a depus nenumărate plângeri la CSM împotriva tuturor anchetatorilor şi magistraţilor care au lucrat în acel dosar, inclusiv împotriva judecătorului care a soluţionat pe fond dosarul de omor. Eu înţeleg că Cioacă a formulat plângeri fiind supărat că, folosindu-se acel aparat, nu a fost găsit corpul victimei, el ştiind foarte bine însă că a omorât-o pe Elodia„, a explicat avocata familiei Ghinescu.

Întrebată dacă la termenul de marţi, de la Tribunalul Argeş, se poate formula vreo soluţie favorabilă lui Cioacă, avocata familiei Chinescu a precizat că cererea de revizuire a dosarului de omor este întemeiată pe o reinterpretare a probelor, deci nu vine cu un element nou.

La termenul de marti nu are ce sa se intample ceva spectaculos, pentru ca cererea de revizuire este intemeiata pe o reinterpretare a probelor, deci nu vine cu un element nou, pe care instanta sa nu-l fi avut in vedere la solutionarea dosarului de omor. Cristian Cioaca nu are cum sa fie eliberat dupa o cerere de revizuire a dosarului de omor„, a conchis avocata familiei Ghinescu.

Cristian Cioacă a fost mutat de la Penitenciarul Colibaşi, la Penitenciarul Giurgiu. Fostul poliţist a fost condamnat definitiv, în luna iunie 2014, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi 8 opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu opt ani, pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeş, de 22 de ani de închisoare

CITEŞTE ŞI: Avocata lui Cioacă: „Căutarea Elodiei a fost un experiment”. Fostul poliţist vrea rejudecarea procesului