Trucuri pentru a-ţi dezvolta memoria

Noroc cu tehnologia modernă că poate memora toate informațiile de care avem nevoie. De la zile de naștere la evenimente profesionale - pe toate le putem salva în orice fel de aplicație. Însă de ce să nu îți dezvolți memoria astfel încât să nu mai stai cu grija verificărilor electronice?

19 oct. 2017, 06:55
Trucuri pentru a-ţi dezvolta memoria

În ziua de astăzi este foarte important să fii activ și rapid, să dispui de o gamă mare de informații și ce ajutor mai bun ai putea avea decât o memorie excelentă și iute.

Cu ajutorul anumitor trucuri vei putea să te descurci mult mai bine și să ai parte de remarci deosebite în toate aspectele vieții tale.

Memorează în fiecare zi ceva

În drum spre muncă, când stai la semafor încearcă să te uiți atent în jur și la următorul semafor să încerci să îți amințești ceva din ce ai văzut mai devreme. Fie că e culoarea mașinii din stânga sau dreapta, un număr de înmatriculare, orice detaliu mic la care de obicei nu acorzi atenție.

Citeşte şi Acest aliment te ajută să slăbeşti şi să-ţi îmbunătăţeşti memoria

Ia o carte de poezii și încearcă să reții o strofă pe zi. Repetă de câte ori ai puțin timp liber, fie o poezie, fie o adresă unde trebuie să ajungi.

Chiar dacă pare banal, acest exercițiu te va ajuta ca pe termen lung să poți să dispui de o memorie mult mai bună.

De asemenea fă-ți o listă de cumpărături și uită-te la ea câteva minute bune apoi las-o acasă și pe drum încearcă să o vizualizezi și să te concentrezi asupra ei. Nu începe cu liste mari.

Folosește ambele mâini

Spălatul pe dinți, una dintre activitățile zilnice te poate ajuta să îți dezvolți memoria, folosește de fiecare dată cealaltă mână. La fel procedează cu orice altă activitate.

Indiferent că ești stângaci sau dreptaci, concentrează-te, deși nu este ușor , în timp acest mic truc îți va fi super folositor.

De asemeni poți încerca să scrii cu cealaltă mână, chiar dacă pare dificil, exersează și vei vedea cumîți va fi mult mai ușor să găsești soluții pe parcursul zilei.

Citeşte şi Băutura secretă care îţi stimulează memoria şi creierul şi te ajută să vezi mai bine

Dacă ești dreptaci și vei începe să scrii cu stânga, o anumită zona din creierul tău va începe să fie mult mai activă și astfel se vor crea noi sinapse ce te vor scoate din impas.

Fii atent la detaliile din filme

Nu este o glumă, este un truc extrem de bun. Alege orice fel de film, urmărește-l și apoi încearcă să îți amintești toată acțiunea în maxim 20 de secunde în mintea ta.

Încearcă să îl povestești și altcuiva și să menții firul acțiunii concentrându-te pe micile detalii.

Același lucru poți să îl faci și cu o carte, închide ochii și vizualizează fila citită.

Vei vedea că în cel mai scurt timp îți va fi mult mai ușor să ții minte tot ce ai de făcut în ziua respectivă fără să mai fii nevoit să notezi.

Ai grijă la suplimentele alimentare!

Nu evita să ai mici gustări sănătoase pe parcursul zilei, și poți opta pentru semințe, nuci, miere, pește. Acestea te ajută să stai departe de tentațiile nesănătoase și în același timp îți vor oferi acizii grași esențiali pentru o memorie excelentă.

Consumă cât mai multe legume și fructe, în special cele cu o cantitate mare de antioxidanți cum ar fi fructele de pădure, avocado.

Cât mai multă mișcare

Da, sportul este sănătate curată, măcar 30 de minute în fiecare zi, sau seara în drum spre casă este necesar pentru a te deconecta după o zi grea.

Cu cât vei inspira mai mult aer proapăt cu atât mai oxigenat va fi creierul tău, fluxul sangvin se va îmbunătăți considerabil iar memoria va fi la cote maxime.

Dacă ești fumător, scapă de acest viciu sau măcar rărește numărul țigărilor zilnice. Astfel vei avea mai multă energie, nu vei mai obosi atât de greu și îți va fi mai ușor să îți lucrezi memoria.

Află ce alimente te feresc de depresie AICI.