Trump şi-a încheiat vizita-fulger, după ce a asistat două ore la parada de pe Champs-Elysees

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a încheiat vineri după-amiază vizita fulger de două zile la Paris, luându-şi la revedere de la Emmanuel şi Brigitte Macron, după ce a privit timp de două ore parada militară cu adevărat fastuoasă din tribuna oficială de pe bulevardul Champs-Elysees.

14 iul. 2017, 11:28
Trump şi-a încheiat vizita-fulger, după ce a asistat două ore la parada de pe Champs-Elysees

Donald şi Melania Trump au fost aplaudaţi intens de către persoanele din tribuna oficială, iar după un moment petrecut alături de cuplul Macron, cei doi au părăsit bulevardul Champs-Elysees.

”Vreau să le mulţumesc pentru decizia luată în urmă cu o sută de ani. Nimic nu ne va separa vreodată”, a declarat preşedintele francez, mulţumindu-i lui Donald Trump.

De asemenea, miliardarul american a părut încântat de întreaga paradă militară, zâmbind adeseori şi atingându-l pe spate pe Emmanuel Macron.

Aproape 4.000 de soldaţi şi 240 de cai ai Gărzii Republicii au luat parte la parada de pe Champs-Elysees. De asemenea, 145 de soldaţi americani au participat alături de francezi la paradă, aceştia făcând parte din trupele staţionate în Europa, potrivit news.ro.

Citeşte şi Donald Trump a i-a făcut complimente „îndrăzneţe” Primei Doamne a Franţei. Ce i-a spus preşedintele american

Macron (39 de ani) a sperat să folosescă greutatea istorică a evenimentului şi grandoarea franceză pentru a-l fermeca pe imprevizibilul Trump – la doar şase săptămâni după ce l-a primit pe Vladimir Putin în Palatul Versailles.

Pentru Franţa, această zi mai are o semnificaţie importantă şi dureroasă, fiindcă marchează un an de la atentatul jihadist de la Nisa. Un număr de 86 de persoane şi-au pierdut viaţa pe 14 iulie 2016, după ce un jihadist a intrat cu un camion frigorific de 19 tone pe promenada din Nisa şi a spulberat sute de persoane care priveau focurile de artificii de Ziua Naţională a Franţei.

După festivităţile de pe Champs-Elysees, preşedintele Macron se va îndrepta spre Nisa şi va participa la o ceremonie de comemorare a victimelor de pe Promenade des Anglais.