Tudorel Toader: Nu primesc ordine de la nimeni. Mi s-au dat depline garanţii de independenţă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri, la Bruxelles, că atunci când i s-a propus să preia acest portofoliu i s-au dat "depline garanții de independență", astfel că nu primește ordine "de la nimeni".

22 mart. 2017, 13:33
Tudorel Toader: Nu primesc ordine de la nimeni. Mi s-au dat depline garanţii de independenţă

„Mi s-a propus să preiau portofoliul Justiției și mi s-au dat depline garanții de independență. Eu nu primesc ordine de la nimeni, am deplină libertate în stabilirea secretarilor de stat, am deplină libertate în a spune „nu adoptăm ordonanțe de urgență”, am deplină libertate în a iniția proiecte de legi”, a afirmat Toader, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se află miercuri la Bruxelles, programul vizitei incluzând participarea la dezbaterea de la Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (Comisia LIBE) a Parlamentului European și discuții cu comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, Vera Jurova. Printre subiectele care vor fi abordate în cadrul întâlnirilor se va afla și viitorul raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate de România în cadrul MCV.