Tudorel Toader, reacţie la recomandările Comisiei de la Veneţia cu privire la legile justiţiei

Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei, a a precizat că a elaborat proiectul de lege privind modificarea legilor justiţiei, dar şi actul de solicitare a opiniei Comisiei de la Veneţia, documente pe care le-a prezentat comisiei speciale, dar că Parlamentul "a dezbătut şi adoptat" forma actuală.

14 iul. 2018, 11:16
Tudorel Toader, reacţie la recomandările Comisiei de la Veneţia cu privire la legile justiţiei

„Simple precizari referitoare la elaborarea legilor justitiei!
Ministerul justitiei a elaborat un proiect de lege pentru modificarea celor trei legi ale justitiei. Concomitent, pe un numar de 18 pagini, ministerul justitiei a elaborat si proiectul de solicitare a opiniei Comisiei de la Venetia. Pe data de 25 octombrie 2017, in cadrul Comisiei speciale a Parlamentului am prezentat cele doua documente. Ulterior, au fost promovate trei initiative parlamentare de modificare a legilor justitiei, care au fost dezbatute si adoptate”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

 

Klaus Iohannis, despre opinia Comisiei de la Veneţia: Este un semnal extrem de îngrijorător cu privire la independenţa justiţiei

Reacţia ministrului vine după ce Comisia de la Veneţia a recomandat autorităţilor din România să reexamineze, în proiectele de lege din domeniul justiţiei, modul de numire şi revocare a magistraţilor, în sensul asigurării unor proceduri neutre, prin menţinerea rolului preşedintelui ţării şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Comisia de la Veneţia, cartonaş galben pentru modificările aduse legilor justiţiei