Tudose, la întâlnirea cu delegaţia SUA condusă de Mike Turner: România a fost şi va rămâne un partener de încredere al SUA şi în NATO

Publicat: Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 16:48 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 16:48 // Sursa: romaniatv.net

România a fost și va rămâne în continuare un partener de încredere al SUA și în NATO, a reiterat premierul Mihai Tudose în cadrul întrevederii pe care avut-o, sâmbătă, la Palatul Victoria, cu o delegație condusă de congresmanul Mike Turner, președinte, în Congresul SUA, al Grupului de Prietenie pentru România și al Subcomitetului pentru forțe aeriene și terestre tactice a Congresului SUA, la care a participat și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul discuțiilor premierul a evidențiat oportunitățile oferite ambelor părți la nivelul Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, dar și în calitate de parteneri în cadrul NATO.

"România a fost și va rămâne în continuare un partener de încredere al SUA și în NATO, dovadă și susținerea de care se bucură SUA și Alianța Nord-Atlantică în România, nu doar la nivel guvernamental și politic, ci și la nivelul oamenilor obișnuiți", a declarat șeful Executivului, citat în comunicat.

Tudose a menționat totodată contribuția Armatei Române la misiunile Alianței, cu militari și logistică, iar faptul că România a alocat deja, anul acesta, 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul Apărării a fost salutat de membrii delegației din Congresul SUA, care au apreciat și profesionalismul militarilor români.

De asemenea, precizează sursa citată, faptul că România găzduiește în aceste zile, la București, reuniunea Adunării Parlamentare a NATO a fost menționat ca un semnal important pentru eforturile de securitate la nivel global și, în particular, în zona Mării Negre.

Premierul Mihai Tudose a subliniat și faptul că România este un pol de stabilitate și de securitate în regiune.

"Toate țările trebuie să facă însă față și să lupte împotriva noilor tipuri de amenințări de securitate, iar în acest context, premierul Mihai Tudose a transmis condoleanțe Statelor Unite și și-a exprimat revolta față de atacul armat produs recent în Las Vegas, soldat cu morți și răniți", se precizează în comunicatul Executivului.

România consideră, în egală măsură, că ideea de securitate trebuie abordată nu doar din punct de vedere militar și al apărării, ci și din punct de vedere al siguranței energetice.

Membrii delegației de congresmani americani, conform sursei citate, și-au exprimat sprijinul pentru proiectele în acest domeniu pe care România le are în vedere, pentru dezvoltarea capacităților de producție și diversificarea surselor energetice, dar și pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție și interconectare cu țările din regiune.

"În acest context, Conferința 'Trade Winds', care urmează să aibă loc la București, în perioada 18-20 octombrie, și la care sunt așteptați să participe reprezentanții a circa 100 de companii americane și aproximativ 50 de companii românești, va reprezenta un bun prilej pentru a dezvolta proiecte comune și pentru a pune bazele unui parteneriat mult mai activ, inclusiv la nivel economic, a adăugat premierul Mihai Tudose, care a salutat interesul investitorilor americani pentru România și a reafirmat dorința României de a adera la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD)", mai precizează Executivul.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Hans Klemm Mihai Tudose Mike Turner NATO SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6524
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H