Tulcea: Circulaţia pe drumurile naţionale, suspendată. Două localităţi fără energie electrică

Circulația pe toate drumurile naționale din județul Tulcea a fost suspendată temporar, iar populația din două localități, Slava Rusă și Slava Cercheză, nu are energie electrică, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic.

06 ian. 2017, 06:30
Tulcea: Circulaţia pe drumurile naţionale, suspendată. Două localităţi fără energie electrică

Decizia privind suspendarea circulației rutiere în județ a fost luată, vineri dimineața, de membrii Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență de pe lângă Prefectura județului, pentru a preveni cazurile în care autoturismele rămân blocate între nămeți din cauza viscolului, informeaza AGERPRES.

Citeste si COD ROŞU de viscol şi ninsori în BUZĂU

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, vineri dimineața, două localități, Slava Rusă și Slava Cercheză, nu erau alimentate cu energie electrică.

Toate urgențele medicale semnalate în noaptea de joi spre vineri au fost preluate de Serviciul Județean de Ambulanță (SJA).

‘În noaptea aceasta (de joi spre vineri, n.red.), am preluat o gravidă de 16 ani din localitatea Babadag și am adus-o la Tulcea. De asemenea, am preluat un copil de cinci ani din satul Traianu cu probleme medicale deosebite’, a menționat directorul SJA, Dumitru Vâlcu.

Toate categoriile de drumuri din județul Ilfov au fost închise din cauza vremii nefavorabile, informează Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, în județ se înregistrează zăpadă troienită, vântul puternic, iar vizibilitatea este scăzută.

Circulația rutieră pe DN52 Alexandria — Turnu Măgurele, a fost oprită pe sensul către Alexandria, din cauza fenomenelor meteo înregistrate în ultimele ore, potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române.

La ora 4,47 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informa că, din cauza unui utilaj care a derapat, și circulația rutieră pe DN51 Zimnicea—Izvoarele a fost oprită. După aproximativ o jumătate de oră, circulația a fost fost reluată, către Zimnicea, dar pe sensul către Izvoarele nu se circulă din cauza viscolului.

Potrivit meteorologilor, în a doua parte a nopții de joi spre vineri (5/6 ianuarie), începând cu ora 2:00, și în cursul zilei de vineri, până la ora 18:00, în municipiul București și în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar, viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70 — 85 kilometri/oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri și local troienind zăpada.

Citeste si INFOTRAFIC BUCUREŞTI. În CAPITALĂ se circulă în condiţii de IARNĂ

Buzău: Cinci drumuri naționale, închise din cauza zăpezii și viscolului

Cinci drumuri naționale din județul Buzău sunt închise din cauza zăpezii și viscolului.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, sunt închise DN 10 Brașov-Buzău, DN 2B Buzău-Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, DN 2(E85) Buzău—Râmnicu Sărat și DN 2C Buzău—Slobozia.