Turcia, decisă să exercite presiuni asupra liderilor UE pentru deschiderea de noi capitole în negocierile de aderare

Prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu va exercita presiuni asupra liderilor UE pentru a fi de acord să deschidă noi capitole în negocierile Ankarei de aderare la UE când se va întâlni cu ei, vineri, la Bruxelles, a declarat un înalt oficial turc, informează Reuters.

18 mart. 2016, 07:13
Turcia, decisă să exercite presiuni asupra liderilor UE pentru deschiderea de noi capitole în negocierile de aderare

Premierul turc, care a plecat la Bruxelles joi noapte, trebuie încă să vadă ultimele propuneri convenite între statele Uniunii Europene înainte de discuțiile vizând încheierea unui acord UE-Turcia pentru a opri fluxul migrației spre Grecia. Nu este sigur că el va fi de acord cu toate propunerile.

UE trebuie să vadă imaginea de ansamblu„, a spus acest oficial în legătură cu procesul de aderare, mult timp ținut în loc de membrul UE Cipru asupra disputei sale de lungă durată cu Turcia.

Există mai multe acorduri cu privire la procesul de aderare deplină a Turciei la UE. Noi am îndeplinit deja criteriile de deschidere pentru multe capitole și credem că trebuie luate măsuri pentru deschiderea acestor capitole și aceasta este încă așteptarea noastră„, a adăugat acest oficial citat de Reuters.