Turişti înzăpeziţi pe Transalpina, salvaţi de jandarmi. Printre ei se aflau şi doi copii FOTO

Trei adulți și doi copii au rămas înzăpeziţi pe Transalpina. Toți au fost salvați de Jandarmii din Alba, însă șoferul a fost condus la poliție pentru că a intrat cu mașina pe o porțiune de drum închis și nu avea nici cauciucuri de iarnă.

12 mart. 2017, 06:14

Oamenii au sunat speriați la Jandarmerie vineri seara, în jurul orei 20.00, scrie bistrita.citynews.ro. Maşina în care se aflau a rămas blocată în zăpadă pe Transalpina.

O oră și jumătate mai târziu, subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Alba împreună cu doi lucrători din cadrul Salvamont Alba au ajuns la faţa locului, în apropiere de limita cu judeţul Vâlcea, unde stratul de zăpadă aşternut pe asfalt era de aproximativ 10 centimetri.

Aceștia au scos din zăpadă autoturismul blocat, care se afla pe un drum închis circulaţiei rutiere în această perioadă a anului. Conform reprezentanților Jandarmeriei Alba, mașina nu era nici măcar echipată corespunzător, având anvelope de vară.

Citeşte şi Turişti înzăpeziţi pe Transalpina, salvaţi de jandarmi şi salvamontişti

Turiştii nu au fost răniți, fiind doar puţin speriaţi de apropierea iminentă a nopţii. După deszăpezire turiștii au fost duși la poliţie în localitatea Şugag. Poliția va lua măsurilor legale pentru contravenţii pe drumurile publice.

Jandarmeria Alba le reamintește turiștilor că accesul spre Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile.

Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C Transalpina, după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil.

Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C Transalpina este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului.