Turnul Eiffel a fost închis din cauza vremii. Activitatea a fost oprită şi pe două aeroporturi din Franţa

Două aeroporturi din estul Franţei au fost închise duminică, din cauza vânturilor putternice care au dat peste cap programul zborurilor şi pe alte aeroporturi. De asemenea, Turnul Eiffel a fost închis publicului.

03 ian. 2018, 14:58
Turnul Eiffel a fost închis din cauza vremii. Activitatea a fost oprită şi pe două aeroporturi din Franţa

Aeroporturile din Strasbourg și Basel-Mulhouse, din estul Franței, şi-au suspendat miercuri operațiunile de aterizare și decolare, din cauza vântului puternic, care a cauzat, de asemenea, întârzieri ale zborurilor spre şi dinspre din Paris.

Cel puţin patru zboruri au fost deviate de la Paris, din cauza vremii nefavorabile. Între acestea o cursă Ryanair Barcelona – Paris, care a fost redirecţionată către Lille, dar şi o cursă Delta Seattle – Paris, care a aterizat în cele din urmă la Barcelona. Pasagerii vor aştepta până joi în Barcelona, când vor fi duşi cu avionul la Paris.

Miercuri dimineaţă, aproximativ 60% dintre decolările şi aterizările de pe Charles de Gaulle au fost întârziate, din cauza vântului puternic.

Turnul Eiffel, din Paris, a fost şi el închis pentru public, iar compania care îl administrează a anunţat că va ţine publicul la curent cu evoluţia situaţiei pe conturile sale pe Twitter și Facebook.

Pe de altă parte, 200.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, în diferite regiuni din nordul Franței, mai ales în Normandia (50.000), Picardia (30.000), Lorraine (30.000), Ile de France (30.000), Champagne Ardenne (20.000) și Nord Pas de Calais (15.000).