TURUL FRANŢEI 2017. Final dramatic de etapă, Cavendish a căzut pe linia de sprint, Sagan a fost exclus din Tur VIDEO

TURUL FRANŢEI 2017. Rutierul Arnaud Demare (FDJ) a câştigat, marţi, etapa a patra a Turului Franţei, desfăşurată pe distanţa de 207,5 kilometri, între localităţile Mondorf-les-Bains şi Vittel.

04 iul. 2017, 15:48
TURUL FRANŢEI 2017. Final dramatic de etapă, Cavendish a căzut pe linia de sprint, Sagan a fost exclus din Tur VIDEO

UPDATE ora 20.30 Verdictul este mult mai dur decât cel vehiculat iniţial, pe surse. Peter Sagan a fost exclus din Turul Franţei, pentru comportament nesportiv. În etapa a 4-a, cu 200 m înainte de finiș, o căzătură a fost provocată de campionul mondial Peter Sagan care, împingându-l pe britanicul Mark Cavendish, a pus la pământ trei rutieri. Cel mai grav accidentat a fost Cavendish, care a avut nevoie de intervenția medicilor. Comisarii i-au reproșat lui Sagan comportamentul periculos. Cavendish a suferit o accidentare la umărul drept, cu risc de fractură de claviculă, în urma căzăturii.

UPDATE ora 19.25. În urma incidentului care a provocat căderea lui Mark Cavendish, Peter Sagan a fost declasat şi penalizat cu 30 de secunde.

ŞTIREA INIŢIALĂ. TURUL FRANŢEI 2017. Pentru Arnaud Demare, acesta este primul succes de etapă în Turul Franţei. Pe locul doi s-a clasat Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), iar poziţia a treia a fost ocupată de Alexander Kristoff (Katusha). Britanicul Geraint Thomas (Sky) este în continuare lider în clasamentul general.

Citeşte şi TURUL FRANŢEI 2017. Etapă disputată prin trei ţări, Peter Sagan a câştigat în căţărare

În sprintul final au survenit două căzături. În prima, cu 1.400 m înainte de finiș, a fost prins și Thomas, însă el a urcat din nou pe bicicletă și a reușit să treacă liniștit linia de sosire împreună cu un coechipier. A doua căzătură, cu 200 m înainte de finiș, a fost cauzată de campionul mondial Peter Sagan care, împingându-l pe britanicul Mark Cavendish, a pus la pământ trei rutieri. Cel mai grav accidentat a fost Cavendish, care a avut nevoie de intervenția medicilor.

Demare (25 ani) a obținut primul său succes în Turul Franței, la a treia sa participare, și a 9-a victorie din acest sezon.

Este extraordinar!, a exclamat francezul, noul tricou verde. Visez la asta de când am trecut la profesionism. Am venit în acest Tur cu o echipă foarte puternică. Chiar și un tip ca Mickael Delage, accidentat, a făcut parte din această victorie. Mi-a fost teamă cu 600 metri înainte de final, însă eram bine plasat și am avut picioare bune”.

În clasamentul general, Geraint Thomas este urmat la 7 secunde de Peter Sagan și la 12 secunde de Christopher Froome (Sky) și Michael Matthews (Sunweb).

În această etapă de 207,5 km, belgianul Guillaume Van Keirlsbuck, fiul mai mic al fostului campion mondial Benoni Beheyt (în 1963), a evadat de unul singur ajungând până la un avans de 13 minute. Însă rutierul echipei Wanty, una din formațiile invitate, a fost prins de pluton după 190 km.

Miercuri este programată etapa a 5-a, Vittel — La Planche des Belles Filles (160,5 km), care se va încheia cu o cățărare de 5,9 km, cu o pantă de 8,5%.