Ţuţuianu s-a întâlnit cu Iohannis cu o săptămână înainte să işi dea demisia. „Mi-a sugerat că dacă nu plec, va trebui să mă demită”

Adrian Tutuianu a declarat ca, "cu doua saptamani, doua saptamani si jumatate" inainte de a demisiona de la conducerea Ministerului Apararii, martea trecuta, a avut o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, la solicitarea sa, pentru a-l informa despre programul de inzestrare si starea Armatei Romaniei.

13 sept. 2017, 15:09
Ţuţuianu s-a întâlnit cu Iohannis cu o săptămână înainte să işi dea demisia. „Mi-a sugerat că dacă nu plec, va trebui să mă demită”

”Bani existau, dar trebuia rectificare. Vedeți că astăzi s-a făcut, ca urmare mi s-a spus că nu există o soluție legală și se va face transferul la rectificare. Nu m-a lucrat nimeni, comunicatul a fost într-o formulă foarte tehnică, a fost transmis și la Guvern. Am avut în acea zi mai multe întâlniri, din oră în oră, nu am fost foarte atent la ce se întâmplă. Când am fost căutat de primul-ministru, am avut o întâlnire la Guvern, era și ministrul Mișa. Eu nu am luat decizia să plătesc la data de 15, am menținut acest sistem de plată. Drepturile de hrană cred că ar trebui plătite la jumătatea intervalului, această normă reprezintă pentru unii cam jumătate din venituri, de aceea era important să fie primită în timp util. Premierul mi-a reproșat că nu i-am dat un telefon să îl informez, sincer nu credeam că poate fi o problemă de demisie sau problemă pentru Guvern. Mi-a sugerat că dacă nu plec, va trebui să mă demită. Mi-am scris demisia, am lăsat-o și am plecat. Acesta este tot episodul”, a marturisit Adrian Ţuţuianu la Antena3.

Adrian Tutuianu a precizat insa ca nu a avut „niciun fel de compromisuri sau apropieri ciudate de presedintele Romaniei”. Intalnirea a durat o ora si 40 de minute, a mentionat acesta. Acesta a mentionat ca i s-ar fi parut „normal” ca analiza activitatii sale la conducerea Ministerului Apararii „sa fie facuta cu calm”.

Intrebat care este starea in organizatia PSD pe care o conduce, Adrian Tutuainu a raspuns ca „organizatia de Dambovita e nemultumita”.

El a negat insa ca ar fi avut intentia de a prelua puterea in PSD: „Nu am avut niciodata o asemenea abordare, e falsa aceasta idee”.

Tutuianu a precizat ca a fost invitat de Liviu Dragnea sa aiba o discutie saptamana trecuta. „I-am spus ca deocamdata nu vreau sa am discutii cu nimeni”, a subliniat fostul ministru al Apararii.