Ucigaşii românului omorât cu bestialiate în Anglia pentru că era amuzant, condamnaţi la închisoare pe viaţă

Englezii care au ucis cu bestialitate un tânăr român doar pentru simplu fapt că li s-a părut amuzant au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. La aflarea sentinţei unul dintre tineri a atacat un gardian care trebuia să-l ducă în spatele gratiilor.

18 ian. 2018, 09:59

La aproape opt luni de la comiterea oribilei crime, ucigaşii lui Răzvan Sîrbu, un tânăr din Iaşi în vârstă de 21 de ani, au fost condamnaţi la închisoare. Charlie White, un tânăr de 19 ani, va sta la închisoare cel puţin 16 ani până când va putea fi eliberat condiţionat, în timp ce Alex Macdonald va ispăşi o pedeapsă de cel puţin 18 ani de închisoare pentru uciderea lui Răzvan.

În instanţă, Alex Macdonald a devenit violent şi l-a trântit la pământ pe unul dintre gardienii care l-au dus la penitenciar. Mama lui Răzvan, Marinela Gafiţa, a asistat înmărmurită la întreaga scenă şi nu şi-a putut stăpâni lacrimile la aflarea verdictului.

„Fiul meu Răzvan iubea animalele, iubea viaţa, sportul şi muzica. Razvan era o persoana foarte prietenoasa care avea multa incredere in oameni. Îmi este foarte dor de el si fiind singurul copil va ramane mereu parte din mine. Doresc sa multumesc comunitatii locale care au ajutat in a aduce acesti acuzati in instanta”, spune mama lui Razvan. 

Răzvan îşi publica experienţele pe vlogul său şi avea o relaţie extraordinară cu mama sa.

Cei doi englezi s-au năpustit asupra lui Răzvan Sîrbu cu un par şi o secure şi l-au bătut până l-au lăsat fără suflare pe motiv că ar fi fost amuzant, apoi şi-au ars hainele pentru a ascunde dovezile. Cadavrul tânărului a fost descoperit într-o pădure dintr-un parc de un bărbat care-şi plimba câinele. În urma necropsiei s-a stabilit că românul a murit din cauza rănilor.