UDMR cere un GUVERN TEHNOCRAT şi ALEGERI ANTICIPATE, după NEGOCIERILE cu Iohannis. UPDATE

Reprezentanții Uniunii Democrate Maghiare din România au avut consultări cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou premier. Kelemen Hunor, președintele UDMR, a precizat, după consultările cu Klaus Iohannis, că singurul plan viabil este un guvern de tehnocrați și alegeri anticipate.
Ionela Marcu
05 nov. 2015, 17:03
UDMR cere un GUVERN TEHNOCRAT şi ALEGERI ANTICIPATE, după NEGOCIERILE cu Iohannis. UPDATE

„Nu credem că un Guvern de uniune naţionala din care fac toate partidele parlamentare ar fi un răspuns corect şi cinstit la toate problemele care s-au acumulat şi toate nemulţumirile care se exprimă în această perioadă, dar un Guvern tehnocrat da. Se poate şi un guvern politic. Va fi un guvern de sacrificiu, oricare din aceste variante. Eu cred că dacă, în acest moment, dacă se poate ajunge la un consens politic că suntem de acord cu alegerile anticipate, şi dacă se poate găsi şi soluţia constituţională împreună cu CCR atunci un Guvern tehnocrat ar fi o soluţie corectă şi un răspuns constit la tot ce se formulează în aceste zile din partea societăţii”, a spus Kelemen Hunor.

Citeşte şi: PNL, după CONSULTĂRILE cu Iohannis: Nu putem să OPTĂM decât pentru DIZOLVAREA PARLAMENTULUI şi ANTICIPATE

El a precizat că UDMR consideră că ar trebui organizate alegerile parlamentare concomitent cu alegerile locale.

„Nu este ușor, pentru că în acest moment cadrul legislativ nu permite alegeri anticipate sau alegeri înainte de termen înainte de 24 iulie, când intră în vigoare legea alegerilor parlamentare. Această lege nu permite o perioadă mai scurtă pentru pregătirea alegerilor și este motivul pentru care noi spunem că se poate modifica legea alegerilor parlamentare în sensul de a introduce o prevedere că în 40, 60 de zile — trebuie stabilit acest lucru — pot fi organizate alegerile”, a spus Kelemen Hunor.

Din delegația UDMR a făcut parte președintele Uniunii, Kelemen Hunor, și parlamentarii Marton Arpad și Tanczos Barna.

Am început astăzi prima serie de consultări politice pentru a căuta cele mai bune soluții de ieșire din această criză care este mult mai mult decât o criză guvernamentală, ci este vorba de un nou mod de a face politică”, a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a avut deja consultări cu reprezentanții PSD și PNL, urmând ca, după discuțiile cu delegația UDMR, să aibă o întâlnire cu reprezentanți ai grupului parlamentar al minorităților naționale.

Vineri dimineața, sunt invitate la consultări Uniunea Națională pentru Progresul României și Alianța Liberalilor și Democraților.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că, pe lângă discuțiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări și cu societatea civilă pe acest subiect, scrie Agerpres.

Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astăzi și pentru mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește strada. Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile”, a spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a demisionat miercuri din funcție. Șeful statului a semnat joi decretul prin care a luat act de demisia acestuia. De asemenea, Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'