UDMR nu susţine votul prin corespondenţă

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, vineri, că formațiunea din care face parte nu va susține votul prin corespondență. Oficialul susține că legea ar crea inegalități între românii din țară și cei din diaspora.

09 oct. 2015, 09:38
UDMR nu susţine votul prin corespondenţă

Nu susţinem votul prin corespondenţă. Eu cred că votul prin corespondenţă ar ridica o serie de probleme pe care nu le-am discutat şi probabil că nu vom reuşi să le rezolvăm. S-a mai spus acest lucru că de fapt creşte riscul de fraudare a alegerilor, dar eu nu mă refer la un astfel de pericol, pentru că dacă am avea vot prin corespondenţă, atunci am fi obligaţi să eliminăm aceste riscuri. Pur şi simplu, s-ar crea o inegalitate şi anume în cazul celor care trăiesc în străinătate ar exista o facilitare a votului, în timp ce cei din ţară n-ar avea o astfel de facilitate„, a spus Marko Bela, potrivit rfi.ro.

Întrebat ce soluţii vede pentru românii din străinătate, senatorul UDMR a răspuns: „Cât mai multe centre de vot, cât mai multe puncte, unde cei care trăiesc în diasporă să aibă posibilitatea să voteze”.

CITEŞTE ŞI: Liberalii acuză PSD că îşi urmăreşte „interesele meschine” în privinţa votului prin corespondenţă