Greşeala INCREDIBILĂ pentru care Elena Udrea a rămas în arest. DOCUMENTE EXPLOZIVE din Costa Rica

Documente explozive au fost prezentate la România TV din Costa Rica. Elena Udrea și Alina Bica au susţinut în faţa instanţei din San Jose că sentinţele lor din România au fost anulate prin decizia CCR.

RomaniaTV.net
07 dec. 2018, 18:57
Greşeala INCREDIBILĂ pentru care Elena Udrea a rămas în arest. DOCUMENTE EXPLOZIVE din Costa Rica

Potrivit România TV, apărarea Elenei Udrea a prezentat în fața Tribunalului o cerere de audiență pentru a dispune eliberarea ei, invocând faptul „că pe 7 noiembrie 2018, Curtea Constituțională din România a stabilit că există un conflict juridic între Guvernul României și Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care se anulează toate sentințele date de această instanță. Pentru a dovedi acest lucru apărarea a prezentat documente oficiale din România care arată acest lucru”,se arată în recursul formulat de Udrea și Bica.

Ca dovadă care să susțină această afirmație, avocații apărării au prezentat o foaie care corespunde unei pagini de internet care pare a fi un mijloc de știri.” Acest document nu are ștampilă de la o instituție din România și, în principiu, nu poate fi dovedită veridicitatea ei. În acest caz, este important să menționăm clar, doamnelor și domnilor magistrați, că pe internet circulă o mulțime de informații atât reale, cât și false, iar obligația Curții Penale este de a confirma ceea ce apărarea invocă. ”, se arată în motivarea judecătorului care a respins recursul făcut de Udrea și Bica.

Conform presei, care citează Biroul Procurorului Public, Tribunalul din Pavas a prelungit măsura arestrului preventiv pentru cele două, aflate în detenţie din 3 octombrie.

În 17 noiembrie, instanţa constituţională din Costa Rica le-a respins Elenei Udrea şi Alinei Bica cererile de eliberare.

Ambele s-au adresat instanţei constituţionale în 6 noiembrie, în condiţiile în care ele au fost plasate în detenţie pentru două luni, fiind în procedură de extrădare la solicitarea autorităţilor române.

Conform jurnaliştilor din Costa Rica, în cazul lui Udrea, argumentele au vizat faptul că are o fetiţă nou-născută şi condiţiile din închisoare nu sunt adecvate pentru a fi împreună cu ea, în timp ce Bica a pus în discuţie documentele în baza cărora i s-a solicitat extrădarea.

Avocaţii Elenei Udrea şi Alinei Bica au mai făcut un demers la instanţa constituţională, dar şi acesta a fost respins.

În 3 noiembrie, o primă contestaţie a lui Udrea la măsura arestării preventive depusă de reprezentanţii Elenei Udrea a fost respinsă.

Informaţia a fost confirmată de Biroul de presă al Ministerului public din Costa Rica pentru jurnalista Amelia Rueda, sursa citată precizând că Elena Udrea va rămâne în arest.

O decizie similară a fost luată atunci şi pentru Alina Bica.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute, în 3 octombrie, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni.