Umidificator în cameră. De ce e util? Ce greşeli să eviţi

Este util un umidificator in camera? Care sunt beneficiile lui. De ce ar trebui sa cumperi un umidificator si ce greseli ar trebui sa eviti cand utilizezi unul? Acestea sunt intrebari la care vom raspunde in ceea ce urmeaza.

17 iun. 2018, 20:12
Umidificator în cameră. De ce e util? Ce greşeli să eviţi

Cand sa folosesti umidificator?

Inainte de a cumpara un umidificator verifica nivelul umiditatii din camera. Umiditatea optima ar trebui sa se situeze intre 35 si 45%. Nu depasi niciodata 50% umiditatea in camera, intrucat creste riscul aparitiei mucegaiului.

Umidificatorul poate fi folosit atat pe timp de vara (cand aerul din camera este uscat din cauza razelui puternice ale soarelui sau din cauza aerului conditionat). Dar si iarna este la fel de util intrucat aerul se usuca din cauza caloriferelor si radiatoarelor.

Umidificatorul disperseaza vapori de apa in spatiu, facand aerul mai usor de respirat.

Semne ca ai aerul uscat in camera:

– buze uscate

– mancarimi de piele

– gat uscat

– simptome de alergie

– simptome de astm

– cheaguri de sange in nas

– senzatie de nas infundat.

In plus, aerul prea uscat in casa poate distruge mobila, tapetul si parchetul, intrucat acestea se usuca si vor incepe sa crape.

Umidificator cu vapori calzi sau vapori reci?

Umidificatoarele pot pulveriza vapori reci si vapori calzi. Ambele sunt la fel de eficace pentru umeziera aerului. Iar pana sa ajunga sa fie inhalati, vaporii vor ajunge oricum la temperatura camerei.

Totusi, inainte de a te decide, ia in considerare urmatorii factori.

  1. – pentru ca apa nu este incalzita inainte, umidificatorul cu vapori reci consuma mai putin.
  2. – umidificatorul cu vapori calzi, prin fierberea apei, distruge bacteriile si germenii, dar favorizeaza dezvoltarea mucegaiului. De aceea trebuie curatat zilnic.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO