Un adolescent de 16 ani a fost reţinut după ce, băut fiind, a furat o maşină, a provocat un accident, apoi a fugit

Un adolescent de 16 ani, din municipiul Rădăuţi, a fost reţinut de poliţişti, după ce, băut fiind, a furat o maşină cu care a provocat un accident, apoi a fugit de la locul faptei.

17 aug. 2017, 16:25
Un adolescent de 16 ani a fost reţinut după ce, băut fiind, a furat o maşină, a provocat un accident, apoi a fugit

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Suceava, adolescentul a furat maşina dintr-o parcare din faţa unui bloc din municipiul Rădăuţi, profitând de faptul că proprietarul autoturismului lăsase cheia în contact.

După ce a condus aproximativ zece metri, băiatul a încercat să vireze la stânga, însă a lovit un autoturism parcat. Ulterior, adolescentul a coborât din maşină şi a fugit, fiind însă prins de către un locatar care a anunţat Poliţia.

„În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că minorul nu are permis de conducere pentru nicio categorie auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la spital i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, potrivit News.ro.

Poliţiştii l-au reţinut pe adolescent pentru 24 de ore, pentru conducere fără permis, furt în scop de folosinţă şi conducerea unei maşini sub influenţa alcoolului.

Citeşte şi Un poliţist este cercetat după ce un şofer prins cu alcoolemie l-a reclamat că şi el era băut