Un avion cu 72 de pasageri s-a prăbuşit în Columbia. O întreagă echipă de fotbal se afla la bord. Sunt doar 5 supravieţuitori UPDATE

Un avion în care se aflau 81 de persone s-a prăbuşit, în noaptea de luni spre marţi, în Columbia, transmite România TV. La bordul aeronavei se afla şi o echipă de fotbal din Brazilia. 

29 nov. 2016, 05:52
Un avion cu 72 de pasageri s-a prăbuşit în Columbia. O întreagă echipă de fotbal se afla la bord. Sunt doar 5 supravieţuitori UPDATE

UPDATE, ora 15.02 Portarul titular al echipei Chapecoense, Marcos Danilo Padilha, în vârstă de 31 de ani, unul dintre cei patru fotbalişti supravieţuitori ai accidentului aviatic de la Medellin, a decedat la spital, din cauza rănilor suferite.

UPDATE, ora 14.32 Autorităţile columbiene vorbesc de un al şaselea supravieţuitor. Este vorba de fotbalistul australian Hélio Hermito Zampier Neto. Neto are 31 de ani şi joacă la Chapecoense din februarie 2015. Anterior el a mai jucat la Sao Paulo.

Citeşte şi Tragedie şi în lumea presei. Cel puţin 22 de jurnalişti au murit în accidentul din Columbia

UPDATE, ora 14.15 Cele cinci persoane salvate sunt trei fotbaliști ai clubului brazilian Chapecoense — Danilo, Jackson Follmann și Alan Ruschel — și doi membri ai echipajului aeronavei.

UPDATE, ora 11.37 Poliţia columbiană a comunicat că 76 de persoane şi-au pierdut viaţa şi doar 5 au supravieţuit prăbuşirii avionului.

UPDATE, ora 11.00 Operațiunile de „căutare și salvare a avionului în care se afla echipa Chapecoense sunt suspendate ca urmare a ploii abundente din zona accidentului„, a anunțat aeroportul din Medellin pe contul său de Twitter.

UPDATE, ora 10.40 Între supravieţuitori se află fundaşul de 27 de ani Alan Ruschel, împrumutat anul acesta de la Internacional Porto Alegre. Ruschel se află în stare stabilă, la spital.

UPDATE, ora 08.55 Ultimul bilanţ revizuit indică doar 6 supravieţuitori ai tragediei. La bord se aflau 72 de pasageri şi 9 membri ai echipajului.

UPDATE Cel puţin zece persoane au fost rănite. Supravieţuitorii sunt evacuaţi de la locul accidentului, transmite Reuters şi Russia Today.

Avionul decolase din Bolivia și s-a prăbușit într-o zonă muntoasă în apropiere de oraşul Medellin, din cauza lipsei de combustibil.

La bordul aeronavei se aflau 72 de pasageri, informează autorităţile columbiene. Presa locală scrie că în avion se afla echipa de fotbal braziliană „Chapecoense”, care urma să joace miercuri finala turneului Copa Sudamerica cu Atletico Nacional, la Medellin.

Primarul oraşului Medellin, Federico Gutierrez, a confirmat accidentul. Acesta a declarat că este posibil să existe supravieţuitori. Mai multe ambulanţe au fost trimise la locul accidentului.

Accidentul a fost confirmat şi de către un reprezentant al aeroportului din Medellin. „Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transporta echipa @ChapecoenseReal. Aparent există supraviețuitori„, a scris, pe Twitter, un responsabil al aeroportului, José Maria Cordova, care deservește acest aeroport.

CITEŞTE ŞI: Tragedie aviatică în Brazilia. Patru persoane au murit după ce un elicopter al poliţiei s-a prăbuşit