Un bărbat a intrat în greva foamei, pentru că nu i se permite exercitarea profesiei de avocat

Un bărbat din municipiul Sfântu Gheorghe a intrat, luni, în greva foamei, îmbrăcat în robă, întrucât, potrivit acestuia, deşi este membru în Baroul Bucureşti, nu se pun în aplicare sentinţe definitive privind dreptul lui de a profesa ca avocat, în timp ce Baroul Covasna îl consideră "un infractor".

28 oct. 2013, 18:42
Un bărbat a intrat în greva foamei, pentru că nu i se permite exercitarea profesiei de avocat

Cristinel Stătulescu, bărbatul care a intrat în greva foamei, a declarat, luni, că se consideră „persecutat” de către judecători, un procuror şi un poliţist din Sfântu Gheorghe, întrucât aceştia nu duc la îndeplinire şi nu pun în aplicare sentinţe penale definitive cu privire la exercitarea profesiei fără drept, în timp ce decanul Baroului Covasna, avocatul Sabin Calinic, susţine că Stătulescu este „un infractor”.

Bărbatul care a început, luni, greva foamei, în faţa Tribunalului Covasna, din Sfântu Gheorghe, îmbrăcat în robă, susţine că este membru al Baroului Bucureşti, iar din august 2008 al „Uniunii Naţionale a Barourilor 2004”, dar că a fost împiedicat să-şi exercite profesia şi, mai mult, Baroul Covasna „tradiţional”, condus de avocatul Sabin Calinic, i-a intentat procese încă din 2009.

Stătulescu susţine că printr-o sentinţă a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, din 30 martie 2012, rămasă irevocabilă, s-a statuat că el, ca membru al Baroului Bucureşti, are calitatea de avocat şi că întruneşte toate cerinţele prevăzute de Legea 51/1995 cu privire la exercitarea profesiei de avocat, deţinând documentaţia cerută de această lege.

„Cu toate acestea, aceşti domni încalcă în picioare hotărâri judecătoreşti, ulterior fiind cercetat, pentru a doua oară, şi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, dosarul fiind soluţionat de către Judecătoria Braşov în 2 aprilie prin sentinţă penală definitivă cu privire la aceeaşi exercitare a profesiei fără drept, prin care s-a statuat prin rezoluţie de neînceperea urmării penale şi de scoatere de sub urmărire penală, pentru că fapta nu există”, a spus protestatarul.

CITEŞTE ŞI Primar francez în GREVA FOAMEI, pentru că în localitatea sa a fost repartizat un medic de ORIGINE ROMÂNĂ

De asemenea, Stătulescu a adăugat că judecătorii, „prin abuzul de putere şi prin abuzul de drept”, l-au amendat judiciar pe motiv că „a îndrăznit” să refuze un judecător, dar şi pentru faptul că a refuzat să dea roba jos.

„S-a constatat prin sentinţe civile definitive de către Tribunalul Bucureşti că suntem îndreptăţiţi şi avem toate prerogativele dispuse de lege de a purta aceste însemne, robă, ştampilă, şi să folosim denumirea Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Baroul Bucureşti”, a mai spus Stătulescu, referindu-se la calitatea sa de membru al „Uniunii Naţionale a Barourilor 2004”.

La rândul său, decanul Baroului Covasna, avocatul Sabin Calinic, a declarat că Cristinel Stătulescu nu este un avocat, „ci un infractor”, Calinic susţinând că împotriva acestuia s-a început urmărirea penală pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat.

Decanul Baroului Covasna susţine că protestatarul este un fost poliţist, iar acesta nu are calitatea de avocat.