Un bărbat din judeţul Iaşi îl acuză pe primar că l-a bătut şi l-a lovit cu maşina

De pe patul de spital, un localnic îl acuză pe edilul unei localităţi din Iaşi că l-a bătut crunt cu pumnii şi picioarele şi că l-a lovit intenţionat cu maşina. Primarul spune însă că nu l-a lovit pe om.

07 ian. 2016, 09:55
Un bărbat din judeţul Iaşi îl acuză pe primar că l-a bătut şi l-a lovit cu maşina

„La data de 30 decembrie 2015, in jurul orelor 15:00, conduceam autoturismul pe raza localitatii Oteleni, pentru a iesi din localitate si pentru a ma deplasa in localitatea Bira, judetul Neamt, unde trebuia sa rezolv o serie de probleme de serviciu. Circuland cu o viteza de 50 de kilometri pe ora in centrul satului Oteleni, am observat la o distanta de aproximativ 50 metri in fata, pe partea dreapta cu directia mea de mers, ca se afla oprit, cu motorul in functiune, autoturismul lui Robert Benchea. Precizez faptul ca, la geamul portierei din dreapta fata a autoturismului se afla Romel Tiba, care statea de vorba cu persoana aflata la volan. Cred ca oprirea a fost intamplatoare, deoarece autoturismul era oprit in fata locuintei lui Romel si probabil cei doi aveau sa isi comunice o serie de probleme de interes comun”, a declarat primarul comunei Oteleni, Ciprian Aiojoaiei.

De asemenea, edilul spune ca Robert Benchea, consilierul local, a vrut sa-i provoace un accident, potrivit bzi.ro.

„Mi-am continuat deplasarea, semnalizand intentia de depasire a autoturismului lui Benchea si, dupa parcurgerea distantei de 50 de metri, am intrat in depasire, neavand niciun fel de obstacol sau restrictie pentru efectuarea acestei manevre. Cu foarte putin timp si spatiu inainte de a ajunge la nivelul autoturismului lui Benchea, acesta a demarat brusc, fara semnalizare prealabila, si a luat brusc viraj stanga, cu intentia de a-mi lovi autoturismul pe care il conduceam, urmarind ca prin aceasta sa pierd controlul directiei autoturismului, sa ies cu acesta in afara soselei si sa ma rastorn sau sa intru in coliziune cu vreun stalp sau copac care marginesc soseaua”, completeaza primarul.

Romel Tiba sustinea ca primarul l-a accidentat cu masina si l-a batut dupa aceea, insa edilul are o ipoteza complet diferita.

„Fac afirmatia ca Benchea a incercat sa imi provoace un accident de circulatie, deoarece nu este prima data cand a facut in fata mea manevre periculoase. Dupa ce am oprit autoturismul, am coborat in sosea impreuna cu contabilul sef Aghiorghioaei Romel, cu care era in masina si ne-am adresat lui Tiba Romel ce se petrece, iar Benchea a strigat de la portiera sa «nu o sa-ti tihneasca sarbatorile», continuandu-si drumul. In situatia data, am scos autoturismul cat mai mult in afara partii carosabile si am apelat la 112, anuntand despre accidentul de circulatie provocat de Benchea, care a si parasit locul accidentului”, spune Ciprian Aiojoaiei.

Primarul spune ca Romel, care este in continuare internat in spital, a vrut sa-l ia la bataie si ar fi provocat un adevarat scandal. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

Citeşte şi Un bărbat din Mehedinţi îl acuză pe primar că l-a bătut crunt