Un bătrân, bătut la un centru de îngrijire din Vâlcea. S-a deschis dosar penal

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu efectuează cercetări pentru purtare abuzivă şi omisiunea sesizării, referitor la cazul vârstnicului din Centrul de Îngrijire Lădeşti care ar fi fost bătut de un îngrijitor, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

29 aug. 2018, 11:34
Un bătrân, bătut la un centru de îngrijire din Vâlcea. S-a deschis dosar penal

Imagini cu un vârstnic având un picior amputat, de la Centrul de Îngrijire Lădeşti, care prezenta vânătăi pe faţă şi pe mâini şi spune că ar fi fost bătut de un îngrijitor, în luna iulie, au apărut miercuri în presă, iar autorităţile s-au autosesizat şi au început verificările în acest caz.

Poliţia a trimis la faţa locului o echipă operativă, procurorii au constituit dosar de cercetare penală, iar Consiliul Judeţean Vâlcea a dispus, de asemenea, verificări.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu s-a constituit astăzi, 29 august 2018, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiriiinfracţiunilor de purtare abuzivă şi omisiunea sesizării, ca urmare a informaţiilor făcute publice în mass media, prin care se relatau informaţii privitoare la faptul că, ‘un bătrân a fost bătut de îngrijitorul centrului de îngrijire Lădeşti-Vâlcea’. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Loredana Sandu, poliţiştii s-au autosesizat despre caz miercuri, în urma imaginilor apărute în presă.

„Ne-am autosesizat. A plecat o echipă operativă la fata locului pentru a face verificări. Astăzi am aflat, se pare că incidentul s-a produs în luna iulie”, a spus Loredana Sandu.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat miercuri că a dispus o anchetă administrativă şi „cei vinovaţi vor răspunde administrativ şi penal”.

„Am dispus anchetă administrativă, se face şi o anchetă penală, voi fi foarte ferm, cei vinovaţi vor răspunde administrativ şi penal. Voi acţiona extrem de ferm, în condiţiile legii, iar cei vinovaţi vor răspunde”, a afirmat Rădulescu.