Un bebeluş, la un pas să fie omorât de asistentele din spital

Un bebeluş a fost la un pas să moară la Spitalul Craiova pentru că asistentele au încurcat pungile cu sânge şi au fost pe punctul de a-i face o transfuzie cu altă grupă sanguină. Mama copilului le-a oprit în ultimul moment. Spitalul a deschis o anchetă pentru trei asistente implicate.

RomaniaTV.net
12 ian. 2015, 07:03
Un bebeluş, la un pas să fie omorât de asistentele din spital

Bebeluşul a fost adus la Spitalul Judeţean din Craiova în prima zi a anului întrucât era răcit. Medicii l-au diagnosticat cu roşu în gât şi o anemie severă, motiv pentru care au dispus efectuarea unor transfuzii de sânge.

Din neatenţie, o asistentă a luat de la centrul de transfuzii o altă pungă de sânge decât cea pregătită pentru respectivul copil. Eroarea a fost observată de mamă când a văzut că pe pungă era trecut un alt nume. Mama a oprit asistenta chiar înainte ca această să pună branula copilului.

Conducerea spitalului a dispus o anchetă, pe durata căreia asistentele implicate nu vor mai avea voie să se mai ocupe de trasnfuzii.

Copilul se simte bine şi a fost externat din spital. Mama băiatului a declarat că o să depună plângere la poliţie împotriva asistentelor, potrivit adevarul.ro.