Un camion românesc a fost lovit de un tren în Italia. O persoană a murit

Un TIR înmatriculat în România a fost lovit de tren în Italia. Şoferul autotrenului s-a salvat în ultimul moment, dar mecanicul de locomotivă a murit. În urma impactului, trenul a deraiat şi mai multe persoane aflate la bord au fost rănite.

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 13:23

Impactul a avut loc la o trecere la nivel cu calea ferată din Pozzo Faceto, provincia Brindisi, unde camionul a încercat să treacă deşi barierele începuseră să coboare. Astfel, după închiderea barierelor, autotrenul a rămas blocat între ele, iar trenul Eurostar Freccia Argento, care circula pe ruta Roma – Lecce, l-a lovit în plin. Vagoanele care au ieşit de pe calea ferată nu s-au răsturnat, astfel că nimeni nu a fost foarte grav rănit.

În zona în care a avut loc accidentul a fost amenajat un punct medical unde pasagerii răniţi pot primi îngrijiri, scrie agenţia ANSA.

În total, în tren s-ar fi aflat 200 de persoane, majoritatea fiind în stare de şoc. Mai mulţi răniţi au fost transportaţi la spitalele din Ostuni, Fasano şi Brindisi, însă potrivit primelor informaţii de la faţa locului nimeni nu a fost grav rănit, fiind vorba în principal despre echimoze, contuzii şi escoriaţii.