Un cetăţean german a fost UCIS şi altul, răpit, în Nigeria

Un german a fost ucis şi altul rănit după ce autovehiculele în care se aflau au fost atacate de oameni înarmaţi în sud-vestul Nigeriei, informează luni poliţia, citată de Agerpres.

27 oct. 2014, 16:00
Un cetăţean german a fost UCIS şi altul, răpit, în Nigeria

Atacul s-a produs vineri dimineaţă în apropierea oraşului Sagamu, din statul Ogun, dar informaţia a fost dezvăluită abia luni, în ziua vizitei ministrului german de externe Frank-Walter Steinmeier la Abuja.

‘Patru oameni au ieşit din tufişuri şi au atacat’ cele două autovehicule în care se aflau germani, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Abimbola Oyeyemi. ‘Un german a fost lovit de un glonţ şi era mort la sosirea la spital, în timp ce un alt german a fost răpit’, a adăugat el.

Cei doi bărbaţi călătoreau în vehicule separate, fără escortă, a precizat un purtător de cuvânt al societăţii de construcţii Julius Berger din Nigeria, pentru care lucra unul dintre germani. Celălalt lucra ca subcontractant al companiei, a adăugat sursa citată.

Citeşte şi Doi germani au fost răpiţi în Liban

Răpirile de străini sunt frecvente în sudul Nigeriei şi vizează în principal angajaţi în sectorul petrolier din Delta Nigerului. Majoritatea ostaticilor sunt eliberaţi după plata unei răscumpărări.

Alte răpiri au loc în nordul ţării, în urma unor atacuri atribuite grupului islamist Boko Haram, şi sunt considerate un fenomen diferit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Julius Berger, societatea colaborează cu autorităţile locale pentru a obţine eliberarea ostaticului.

În iulie, un cetăţean german a fost răpit de oameni înarmaţi la Adamawa, unul dintre cele trei state din nord-estul Nigeriei în care s-a instituit starea de urgenţă după violenţele comise de Boko Haram. Până în prezent, nu există informaţii noi despre soarta lui.