Un Chef celebru s-a sinucis. Avea doar 53 de ani

Publicat: Luni, 17 Iulie 2017 20:24 // Actualizat: Marţi, 18 Iulie 2017 09:49 // Sursa: romaniatv.net

Jeremy Strode, unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari australieni, s-a sinucis luni, la vârsta de 53 de ani. El era executive chef la Bistrode CBD, din Sydney.

Jeremy Strode a fost un model de inspiraţie pentru multe generaţii de Chefi. El a fost atras de gătit încă de la vârsta de 14 ani, când trăia în Anglia rurală. A învăţat meserie de la Chefi celebri în epocă, el lucrând cu Michel Roux la Waterside Inn şi Pierre Koffmann, la La Tante Claire. În anul 1992, la vârsta de 28 de ani, Jeremy Strode s-a mutat în Australia, la Melbourne.

A fost şeful bucătarilor la George Hotel, în St Kilda, cu vizionarul Donlevy Fitzpatrick, şi la Adelphi, înainte de a-şi deschide propriul restaurant, Pomme, în South Yarra, cu Christopher Young.

Jeremy Strode s-a mutat în Sydney în 2002, la 38 de ani. A lucrat mai întâi la MG Garage,iar în 2005 a deschis Bistrode, într-o veche măcelărie. Restaurantul său a primit numeroase distincţii şi a fost nclus în multe topuri de specialitate. "Jeremy a plecat şi lasă un imens gol în cultura culinară, atât în Melbourne, cât şi în Sydney", spune Terry Durrack, critic de restaurante la The Sydney Morning Herald.

Jane Strode, soţia lui Jeremy, este de asemenea Chef. Ea rămâne să aibă grijă de cei doi copii ai cuplului, dar şi de un alt fiu, Max, dintr-o căsătorie anterioară a lui Jeremy.

Nu se cunosc cauzele sinuciderii sale şi nici nu a fost dată publicităţii modalitatea în care şi-a pus capăt zilelor.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6686
RON
24 Jun
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H